Први пут снимљено тајно имање Сајентолошке цркве

Невероватни снимак велике “Златне базе” Сајентолошке цркве први пут се појавио на интернету.

Занимљивости 21.09.2016 | 16:03
Први пут снимљено тајно имање Сајентолошке цркве
Ова база у Калифорнији представља међународни управни центар Цркве који је брижљиво скриван од очију јавности.

Снимио ју је Тони Ортега, новинар који прати приче о сајентолозима још од 1995. и то уз помоћ 4К камере монтиране на дрон.

Снимак је анализирао Том Девохт, човек који је неколико година радио у бази. Он је испричао за Ортегин сајт да је најважније место у овом комплексу такозвана Зграда 50. У њој се налази Религиозни технолошки центар и канцеларија лидера Дејвида Мискевиџа.

Девохт је рекао да се у близини Зграде 50, чија је изградња коштала готово 47 милиона долара, налази гаража са Мискевиџовим аутомобилима и да је окружена ретким дрвећем од којег свако кошта најмање 10.000 долара.

Комплекс има и сопствену електрану која снабдева струјом све зграде.

Девохт је открио занимљиву информацију о новим стамбеним зградама комплекса које назива “привесцима”.

Он је испричао да је екскомунициран из цркве зато што је одбио да заврши њихову градњу, јер је наводно сазнао да Мискевиџ у њима планира да закључава непослушне чланове цркве.

У близини стамбених зграда је посебна теретана коју користе само Мискевиџ и Том Круз.

Друга значајна грађевина у комплексу је Бони вју, која је добила име по старом имању које се ту налазило пре него што га је црква купила. Л. Рон Хабард желео је да живи на том имању, али је Мискевиџ срушио стару кућу и саградио нову и већу.

Девохт је испричао да је то место практично музеј Хабардовог живота. Она је окружена мањим зградама које користе чланови, као што је Том Круз.

Он тврди да се на имању налазе две зграде са белим крововима у којима је Мискевиџ држао 80 људи у затвору, неколико година.

Напослетку, снимак приказује Звезду Калифорније, зграду направљену насупрот ауто-пута, која је требало да личи на велики једрењак.


Б 92
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар