Виктор Троицки: Боље да ћутим о допингу, био бих вулгаран!

Српски тенисер прича о допинг скандалу у који су наводно укључене сестре Вилијамс, Рафаел Надал и Квитова, а који ових дана тресе спортски свет.

Тенис 22.09.2016 | 10:45
Виктор Троицки: Боље да ћутим о допингу, био бих вулгаран!
Виктор Троицки се вратио са америчке турнеје, али за сјајног момка светског белог спорта, нема одмора. По доласку из Њујорка, провео је неколико дана у Београду, а онда је отпутовао најпре у Русију, потом ће и у Кину.

Допинг скандал у који су наводно укључене сестре Вилијамс, Надал и Квитова тресе свет?

- Не питајте ме о Светској антидопинг агенцији. Ако бих вам рекао шта о томе мислим, био бих вулгаран, а то не желим. Нема везе шта ја мислим. Или хајде овако да кажем, нисам компетентан да говорим на ту тему - истакао је Троицки за “Блиц”.

Како бисте оценили учешће на турнирима у Америци?

- Било је топло-хладно, али тако је то у спорту. Није било све сјајно и бајно, али трудим се да само позитивно размишљам и да извучем поуке из свега. Било је ОК момената, али имао сам и пех да сам играо са јаким противницима на старту, који су после освајали такмичења. Али када све саберем, било је добро, али увек могу боље.

Какве утиске носите из Рија са Игара?

- Сјајно искуство које ћу памтити цео живот. Било је феноменално што смо сви били део истог тима. Драго ми је што сам имао прилику да учествујем. Успех је само када дођете до медаље на Играма, али мени је било задовољство што сам био део колектива.

Стално сте у контакту са Новаком, били сте и цимери у Рију. Нажалост, није успео да победи ни у Рију ни на УС Опену?

- У последње време стално смо били заједно, знао сам шта се догађа, знам да је био повређен. Верујте ми, прави је подвиг што је дошао до финала. Он је на своју одговорност играо у Њујорку. Стигао је до финала, добар тенис је играо, био агресиван. Његов пораз у финалу сви схватају као неуспех. Замислите, колико је он навикао људе на успех када је финале гренд слема неуспех.

Какви су ваши планови за наредни период?

- Да играм тенис и уживам. Нећу да се оптерећујем поенима, бројкама. Хоћу да се опустим. Само ако уживам и играм без притиска могу да очекујем добре резултате - закључио је Троицки.

Тенисери му дођу као забављачи

Ђоковић је постао и председник Савета играча, имате ли неку поруку за њега?

- Ха-ха-ха, немам. Видећемо шта ће да уради. Надам се да ће успети да испуни неке жеље. Међутим, знате како ту стоје ствари, ИТФ одлучује о свему, ми играчи се мало шта питамо. Више дођемо као неки забављачи. Не знам да ли ће Новак успети нешто да промени.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар