Убио капетана ОС БиХ и тијело сакрио у кући

Кенан Варупа (20) из Букве код Витеза признао је јуче да је убио капетана Оружаних снага БиХ Мирослава Стојака (43) из Витеза.

Босна и Херцеговина 21.09.2016 | 09:46
Убио капетана ОС БиХ и тијело сакрио у кући
Тијело официра, који је мистериозно нестао у суботу око 17 часова када се "фордом" одвезао од породичног дома, јуче је пронађено у кући Варупе. Постоји сумња да је мотив убиства користољубље.

Клупко мистерије у вези са нестанком капетана почело је да се одмотава када је Варупа возећи Стојаков "форд" доживио саобраћајну несрећу у тунелу код Жепча, а потом разбијено возило за 1.300 марака продао другој особи. Док је полиција склапала коцкице, "форд" се појавио на интернет страници за продају возила "пик.ба" на којој је капетанов син препознао очево возило.

Дошао је у контакт са продавцем, којим му је рекао да је возило његово. Аутомобил је након овога довезен у Витез, а у њему нису били видљиви трагови насиља. Била је само флаша од алкохола и опушци цигарета.

Како сазнајемо, када је полиција сазнала да је спорно возило Стојаково и да је њиме управљао Варупа, младић је одмах ухапшен. У моментима хапшења био је под утицајем наркотика, због чега није био саслушан 48 часова. Када је дошао себи, Варупа је признао убиство капетана и рекао да је његово тијело оставио у кући у Буквама.

Како се овај монструозни злочин догодио и гдје је Варупа спазио и пресрео припадника ОС, још није познато. Према непотврђеним информацијама, несрећни капетан наводно је убијен сјекиром. Међутим, због истраге јуче у полицији нико није потврдио а ни демантовао ову информацију. Породица убијеног Стојака била је шокирана сазнањем шта се догодило њиховом Мирославу.

Како сазнајемо, Варупа је одраније био познат полицији по извршењу ситних крађа. То су углавном биле крађе лако преносивих ствари, али и возила. Најчешће је искоришћавао непажњу власника и крао возила у којима су били кључеви.

Оружане снаге

Из Оружаних снага БиХ саопштено је да ће пружити сву неопходну помоћ породици страдалог припадника ОС БиХ капетана Мирослава Стојака.

- Његова смрт нас је дубоко потресла и сви осјећамо бол и тугу. Капетан је часно и досљедно извршавао своје професионалне војне задатке - наводи се у саопштењу ОС БиХ.

Извор: Глас Српске

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

нн

21.09.2016 08:02

Часни капетан са дјечурлијом непознатом имао посла. Саучешће породици. Тужно до бола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

21.09.2016 08:38

Не мора да знаци да је имао икаквог посла са како казес дјецурлијом.Ти наркомани кад им додје пет до 12 небирају ни зртву ни мјесто ни нацин да додји до које марке да би себи купили дозу.Ста он зна кога је убио а сто покојни капетан насао на погресном мјесту у погресно вријеме Бог нек му дусу прости није он крив.Тог наркомана треба за муда објесит и нека му уза фамилија пресуди исто сјекиром како је он на монстроуман нацин убио цасног цовјека.Сауцесце породици.

Name

сдс

21.09.2016 09:27

Ово је био неки педерлук у питању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дв

21.09.2016 10:44

И ја мислим исто.Покрали се па овај се сјетио Ахмица па за сикиру.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

21.09.2016 12:22

Да ли су били у питању Ахмићи, или је покојни Стојак поменуо Гучу Гору, за то добио ритуално сјекиру у главу није битно...А ви би се могли уздржати од глупих коментара, јер пуна су вам уста суживота,а мртав вам човјек смета, не морати породици својим глупим коментарима наносити додатну бол... Бог да му душу прости.

Name

Безбједњак

21.09.2016 09:41

Последњи поздрав мом колеги са магистарских студија на Факултету политичких наука, а његовој породици упућујем искрено саучешће! Почивај у миру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адо

21.09.2016 09:45

Сауцесце породици а монструма дозивотно затворити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

22.09.2016 17:38

Убиства се свугдје десавају. Монструм је јак израз. Није силовао, није резао итд. Убиство говори само колико мрзње има у младим према другим нацијама па нити убиство није проблем. Оно је опомена родитељима да пазе ста говоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лиллy

24.09.2016 15:23

Покој Вјецни покојнику а Породици моје Сауцесце и пуно снаге. а убуца це да себи пресуди сам.

ОДГОВОРИТЕ