Муслин потврдио за Кркића и поручио ''вјечитима'': Немате играче за Србију!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин потврдио да ФСС ради на добијању дозволе од ФИФА да Бојан Кркић игра за Србију.

Фудбал 20.09.2016 | 19:30
Муслин потврдио за Кркића и поручио ''вјечитима'': Немате играче за Србију!
Бојан Кркић јесте у плановима Србије и Муслина!

Селектор "орлова" данас је потврдио да администрација ФСС ради са ФИФА на добијању дозволе да овај играч буде у саставу српског тима.

"Врло је рано да размишљам о томе. Људи из администрације ФСС раде на томе да се добије дозвола ФИФА да Бојан Кркић обуче дрес Србије. Ако одговор буде позитиван, рачунаћу за њега за новембарски термин, али тренутно размишчјам само о играчима који имају право наступа против Молдавије и Аустрије у квалификацијама за Мундијал 2018. године", рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Славољуб Муслин, селектор српске фудбалске репрезентације, има врло јасан став о томе ко може да наступа за националну селекцију.

Уочи наставка квалификација за Мундијал у Русији, а "орлови" 6. октобра гостују Молдавији, док три дана касније у Београду дочекују Аустрију, он је рекао да у домаћој лиги тренутно нема играча за репрезентацију. Питање за Муслина је гласило "На списку нема играча из српских клубова. Да ли сте гледали дерби и има ли међу његовим акерима некога за ваш тим?", а одговор:

"Чим их нема на списку, значи да их нема. Али, следећег понедељка биће заказан посебан тренинг, на коме ће поједини фудбалери из домаће лиге, за које сматрам да имају одређени потенцијал, бити у прилици да покажу шта могу. Биће ту и њихови тренери, са којима ћу да разговарам о могућностима тих играча", рекао је стратег "орлова".

Он је истакао да је било много разлога за задовољство због виђеног у првом квалификационом мечу, са Републиком Ирском (2:2 у Београду).

"Одрадили смо озбиљну анализу, по мом мишљењу смо одиграли јако добро по онако очајном терену. Шутнули смо на гол 17 пута, а они имали једну шансу и то из испуцавања лопте. Примили смо два гола после прекида. Само резултат није одговарао, све остало је било на задовољавајућем нивоу", каже селектор.

Муслин најављује да неће држати посебан мотивациони говор пред гостовање Молсавији, коју многи сматрају аутсајдером.

"У овој групи нема аутсајдера. Врши се максимална мобилизација. Сви су фокусирани на ову врло, врло важну утакмицу", уверава селектор наше националне селекције.

Он истиче да му је занимљива идеја Пепа Гвардиоле, да Александра Коларова, који се враћа у тим после суспензије, опроба на централном месту одбране иако целе каријере игра као леви бек.

"Видео сам да га хвали тренер Гвариола, а ја... ја још увек размишљам. За сада ће играти на боку, јер има одличне офанзивне особине. Не искључујем могућност и да ће играти левог централног бека. Неоспорно се ради о квалитетном играчу", каже Муслин.

О Бојану Кркићу, потенцијалном појачању "орлова", није хтео много да троши речи у овом тренутку:

"Сад, тренутно, све мисли су усмерене на утакмице са Молдавијом и Аустријом, и на оне играче који тренутно могу да наступају. О Кркићу не знам још увек ништа, Савез ради на томе".

Муслин не скрива да је постојало одређено оптерећење после ремија са Ирцима.

"Јесте, било га је, слажем се. Али, спорт на високом нивоу мора да се носи са тим. Ова утакмица против Молдавије је између осталог и позивница навијачима за меч са Аустријом у Београду", каже наш селектор.

Како најављује, нико га у мечу са Ирцима није нарочито разочарао.

"Нема ту великих разочарања. Биће измена, али у принципу ништа специјално", кратко поручује стратег "орлова".

Упитан о томе да ли ће Александар Митровић и у Молдавији бити наш шпиц, наглашава да је рано о томе причати:

"То не могу сада да кажем. Његов клуб има још две утакмице до наставка наших квалификација. Видећемо да ли ће бити у форми, да ли ће бити повређен.... То ћу накнадно да одлучим. Не знам да вам кажем сада", отворено је рекао Муслин.

На крају се осврнуо и на чињеницу да имамо доста креативних играча у везном реду:

"За сада не видим да ће ту бити неких промена. Играмо са три офанзивна, предња везна играча, и два дефанзивна везна. Желео бих да истакнем повратак Немање Матића, али нико други не би могао да нас појача", закључио је Славољуб Муслин.

Он је саопштио и списак играча за предстојеће квалификационе утакмице, на којем нема већих изненађења.  Србија ће 6. октобра гостовати Молдавији у Кишињеву, док ће четири дана касније у Београду играти против Аустрије.

На списку су:

голмани: Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Александар Јовановић (Архус) и Владимир Стојковић (Нотингем Форест).

одбрамбени играчи: Бранислав Ивановић (Челси), Матија Настасић (Шалке), Слободан Рајковић (Палермо), Јагош Вуковић (Коњаспор), Стефан Митровић (Гент), Никола Максимовић (Наполи), Александар Коларов (Манчестер сити), Антонио Рукавина (Виљареал), Александар Игњовски (Фрајбург) и Флип Младеновић (Келн).

Играчи средине терена: Немања Гудељ (Ајакс), Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Олимпијакос) и Немања Максимовић (Астана).

нападачи: Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Александар Катаи (Црвена звезда), Лазар Марковић (Ливерпул), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Александар Митровић (Њукасл), Никола Стојиљковић (Брага) и Андрија Павловић (Копенхаген).

Међу позванима је и фудбалер Челсија Немања Матић, који, међутим, неће имати право наступа на предстојећин утакмицама због суспензије.

Фудбалери Србије окупиће се у понедељак, 3. октобра у Старој Пазови.

Извор: мондо.рс/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар