Занимљиви случај Мемфиса Депаја...!

Говорио му је и Рајан Гигс. Клуб је желео да га заштити и понудио му је да живи ближе тренинг центру Јунајтеда у Карингтону, али је Мемфис то одбио. Изабрао је један од најлепших делова Манчестера, пре него што је узео луксузну вилу Мике Ричардса. Животни стил коштао га је много...

Фудбал 20.09.2016 | 21:00
Занимљиви случај Мемфиса Депаја...!
Тек пре нешто више од годину дана Манчестер Јунајтед је довео једног од највећих талената који су били на тржишту. Мемфис Депај је стигао на Олд Трафорд после феноменалне сезоне у ПСВ-у којој је постигао 22 гола и био најбољи стелац Ередивизије. Енглеска јавност је по навици, али и по инерцији трансфера од 34.000.000 евра почела да га пореди са Кристијаном Роналдом и другим великим играчима.

Оно што тада није речено је да је потребно време за адаптацију. Постоје они којима то лако иде. Али, Мемфис Депај није тај.

Одиграо је 45 утакмица прошле сезоне за Ђаволе, али му није ишло на терену. Није ни ван њега. Оптужен је за мањак професионализма када је у фебруару славио 22. рођендан у Ротердаму, само неколико сати после пораза од Сандерленда. Пре тога је дошао на тренинг у аутомобилу од 280.000 евра! После пораза од Стоука.

У том моменту му је Пјер ван Хојдонк јавно поручио "да престане да се заје... около и да почне да игра фудбал".

Овај га није послушао.

Говорио му је и Рајан Гигс. Клуб је желео да га заштити и понудио му је да живи ближе тренинг центру Јунајтеда у Карингтону, али је Мемфис то одбио. Изабрао је један од најлепших делова Манчестера, пре него што је узео луксузну вилу Мике Ричардса. Животни стил коштао га је много. А, узроке можемо тражити и у детињству.

Оно је било тешко. Отац га је напустио када је Депај има четири године, тако да је мајка морала сама да одгаја. Касније је упознала новог партнера, али он им је још више загорчао живот. Депају је фудбал био излаз. Љубав према том спорту усадио му је деда, који је преминуо када је Мемфис имао 15 година.

И Мурињо је стао у његову одбрану. Истакао је Посебни да "чињеница да возите добра кола не значи да нисте фокусирани на фудбал". Многи би рекли да је Жозе прави човек који ће да га врати тамо где треба, али Мемфис баш и није у његовим плановима пошто је одиграо само 33 минута ове сезоне у свим такмичењима. И то све улазећи с клупе.

Мемфис није неко ко може да буде као Роналдо, али јесте фудбалер који је док је играо у Холандији показао да има квалитет да игра у Мурињовој поставци. Поготово сада када су Ђаволи у проблему и када им је потребна врела крв која би могла да прокључа, али позитивни. 

Али, у ситуацији у којој се Антони Марсијал повредио против Вотфорда и морао да буде замењен, Жозе је дигао са клупе Ешлија Јанга.

То вам све говори.

Пред њим је још три године уговора и много питања. Да ли ће наставити да ужива, или ће кренути да игра? Да ли му је важнији добар поглед из виле или гол за победу? Ролс ројс или прва постава?

Питања је много, одговоре зна само Мемфис. А, можда и он не зна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар