Бар два пута годишње ауто им улети у кућу

Јавност је прошле недјеље узбуркала вијест како је школски аутобус пун дјеце улетио у приватну кућу у насељу Бусије у Земуну. Међутим, мало људи зна да у Београду постоје одређени стамбени објекти који као да су уклети, и у којима се овакви догађаји дешавају, па готово редовно!

Србија 19.09.2016 | 21:41
Бар два пута годишње ауто им улети у кућу
Несрећа у Бусијама на сву срећу прошла је без озбиљније повријеђених. Ипак, према изјавама комшија, овакве ствари нису риједак случај на овој раскрсници.

"Постоји знак "Стоп", али нико то не гледа, нити се зауставља. Оваквих случајева је било на сваких пет до десет дана. Прошли пут је оштећена трафостаница", каже комшија.

ЧУБУРА

Ово, међутим, није ни усамљен, ни најкритичнији случај. На неколико мјеста у Београду постоје "уклете куће" којима су аутомобили у више наврата упадали кроз зид. Једна од њих се налази на углу Церске и Вардарске на Чубури.



У занатску радњу која се налазила на том мјесту, током новембра 2013. чак четири аутомобила су ударила, а два су као у филмовима пробила зид и ушла у сам објекат! И деценијама пре тога су се ту дешавале бројне несреће, а у једној од најтежих, како се присјећа власник, жена је од силине ударца улетила кроз отворена врата радње.

ПЕТЛОВО БРДО

Сљедећа кућа "на коју су бачене чини" налази се на Петловом брду, у Улици 11. крајишке дивизије. У двориште породице Стојановић, како наводе станари, чак 13 пута су улетали аутомобили.



Августа мјесеца 2014. године је силина ударца била довољна да избије ограду, поломи дрвеће, оштети бетонску чесму, помјери стазу и развали бетон од шахта, и на крају свега тога, оштети и степенице пред кућом. Ауто је, наравно, био потпуно демолиран. Срећом, нико том приликом није озбиљније повријеђен.

ЗВЕЗДАРА

На Звездари, у Улици Димитрија Туцовића 101, налази се још један проблематичан објекат. Према тврдњама власника, у тој улици животе је оставило десет људи за десет година.



А кола толико често ударају и пробијају ограду њиховог дворишта да су се станари увјежбали да одмах по ударцу истрчавају са водом, пешкиром и мобилним телефоном. До маја 2014. године у шест наврата су се возачи забијали у њихову ограду, док су у чак три случаја успјели да је пробију и упадну у двориште.

НЕ ПОМАЖУ КАМЕРЕ, ЛЕЖЕЋИ ПОЛИЦАЈЦИ...

Оваквих мјеста по Београду има још много, а њихови станари по правилу живе у свакодневном страху. Нарочито ноћу. И не помажу ни семафори, лежећи полицајци, камере...

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар