Видео: Брат је важнији од побједе!

Алистер Браунли могао је да победи у трци на тријатлону у Мексику, али је му је од тријумфа био важнији млађи брат.

Остали спортови 20.09.2016 | 09:45
Видео: Брат је важнији од побједе!
Џонатан Браунли је био водећи, имао је отворен пут ка победи која би му донела титулу првака света, али му је финишу трке позлио.

Тада му је старији брат Алистер, актуелни олимпијски шампион, притекао у помоћ и буквално га унео кроз циљ, чиме је пропустио своју шансу да тријумфује у финалној трци Светског шампионата у тријатлону 2016.

Алистер, који се нашао у сличној ситуацији 2010. године, изјавио да је то била припродна и нормална реакција.

"Ко год да се нашао на мом месту урадио би исто. Волео бих да је идиот имао добар ритам и да је прошао кроз циљ као први. Могао је само да џогира два километра и да победи. Мораш да се прилагодиш условима трке, ја сам користио воду, хладио се и све је било ок“, рекао је старији Браунли.

Захваљујући неуспеху Џонија Браунлија у Мексику, титулу првака света освојио је Шпанац Марио Мола, који је стигао као пети, а да је победио Британац, то му не би било довољно за прву титулу.



Шпанска тријатлон федерација поднела је захтев Међународној тријатлон унији (ИТУ) да суспендује резултат млађег Браунлија у Мексику јер је користио помоћ да заврши трку, али је ИТУ тај захтев одбио због правила по којем спортисти могу прихватити помоћ.

Нови шампон Мола је признао да је драматична завршница трке у Косумелу мало засенила његов успех.

"Нисам желео да овако постанем првак света. Срећом успео сам да будем у првих пет уз Џонијеве проблеме. Искрено, већ сам размишљао да је Алистерова улога да му помогне. Мислио сам, у реду, бићу други опет, али ћу се бар борити до краја. Када сам чуо да се Џони не осећа добро, рекао сам себи да морам дати све што могу. Волео бих да је било другачије, али ово је тријатлон", рекао је Мола.

Тријатлон се састоји од три различите дисциплине – 1.5км пливања, 40 км вожње бицикла и 10 км трчање. Сезона траје од марта до септембра и има девет трка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар