"Ко распакује Дејтон, прави проблеме свима"

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ко проба да распакује Дејтонски споразум прави велике проблеме свима и да се "плаши свега и свачега", уколико би неко кренуо у тако нешто.

Србија 19.09.2016 | 07:19
"Ко распакује Дејтон, прави проблеме свима"
Вучић је рекао да Србија има своје обавезе према Дејтонском споразуму, али и свој народ западно од Дрине.

Он је истакао да се морају смањити тензије у БиХ.

Вучић је поводом референдума у Републици Српској рекао да је Србија имала рационалан, одмјерен и озбиљан одговор и додао да постоје ствари о којима он не може да говори јавно.

"Понашали смо се одговорно и за нас је стабилност од суштинског значаја. Онај ко проба да распакује Дејтонски споразум, тај прави велики проблем свима, без обзира на то што тај споразум није идеалан. Плашим се свега и свачега уколико би неко у то кренуо јер Србија има своје обавезе у складу са Дејтонским споразумом, Србија има свој народ западно од Дрине, али такође ми морамо да урадимо све да се тензије спусте и смање", рекао је Вучић за РТС.

Он је навео да му зато није тешко да оде на отварање аутопута у Републици Српској и да каже непопуларне ствари.

Вучић је додао да види да према истраживањима људи у Републици Српској изузетно поштују или највише поштују руководство Србије, наравно и своје руководство, али да од руководстава других земаља убједљиво највише поштују руководство Србије и да је на томе захвалан.

Он је рекао да ти људи препознају озбиљност и одговорност.

Вучић је рекао да Србија није подржала референдум, али јој не пада на памет да се мијеша да на било који начин и да о томе предсједник Србије Томислав Николић и Влада имају апсолутно исти став који је рационалан.

Што се тиче најављене посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика Русији и сусрета са предсједником Русије Владимиром Путином три дана пред референдум, Вучић је рекао да мисли да је та посјета давно најављена и упитао зашто би се он у то мијешао, те подсјетио да је он са Путином био осам или девет пута.

Одговарајући на питање да ли је то порука Србији, Вучић је рекао да Србија води своју политику и да поруке прима сваки дан, али да одлуке доноси Србија и да ниједан амбасадор не управља политиком Владе Србије.

"То је један од разлога зашто би многи споља вољели да имају неупоредиво слабију Владу Србије и много слабијег Александара Вучића", додао је премијер Србије.

Вучић је рекао да је Србија суверена и независна земља која сама одлучује о својој будућности, чији је стратешки циљ европски пут, али и најбољи односи са Русијом.

Он је истакао да није реално да се на једној страни нађу Русија и Република Српска, а на другој Србија, те додао да су и Србија и Република Српска на европском путу и да истовремено желе добре и блиске односе са Русијом.

"Ми имамо своју земљу, али морамо да поштујемо и интересе и Русије и Америке", рекао је Вучић, наводећи да "када се слонови туку, слаби страдају".

Говорећи о путу у САД, гдје ће учествовати као говорник на конференцији Фондација Билла Цлинтона, Вучић је рекао да ће се тамо говорити о Сребреници.

Премијер Србије Александар Вучић оцијенио је да изјава предсједавајућег Војног одбора НАТО-а генерала Петра Павела о опасности од сукоба на Балкану и да НАТО мора да буде способан да одврати противника и брани своје чланице, значи да је генерал НАТО-а мислио вјероватно на Србију и Републику Српску.
Наводећи да треба узети у контекст да је то речено у Сплиту, Вучић је истакао да је јасно да је генерал НАТО-а мислио на Србију и вјероватно Републику Српску.
"Разочаран сам таквом изјавом, али није моје да му узвраћам. Не би требало да нам прете, јер ми никоме нисмо претили", рекао је Вучић вечерас за РТС.

Извор: Срна

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

Мир и само мир

19.09.2016 05:31

А то је Додик.Ако распакује Даyтон, онда нема РС,јер је РС Даyтоном призната.Ако нема њега онда нема ни ње.Да би био мир у Босни и да се неправе с..ња, најбоље укинути ентитете.А Доду процесуирати,доста је нанио зла и патње свим народима а највисе свом српском народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

19.09.2016 07:19

Да ста Ради Бакир ако Додик распакује Дејтонски споразум,највјероватније ј..е Ма..р свога Бабе

Name

Дејан.бл

19.09.2016 07:35

Најбоље је дати Хрватима њихов део и свако свом јату. Ово је само муцење . А то да бих буде без ентитета, то ви муслимани заборавите. На мала врата покусавате да прогурате Алијину замисао. Зато, у недељу сви да изадјемо на референдум и да показемо ста мислимо о тзв суду бих и тзв дрзави бих.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 07:37

Ако се рспакује Дејтон , нема ни БиХ.

Name

ја

19.09.2016 07:40

Бравооооо! Прави коментар ово је нормална особа зив и здрав биооооо,дабогда ти био председник Р.са.

Name

ре.Романијац

19.09.2016 08:42

Романијац,први пут казем да си у праву.Тацно нема БиХ али има Р БиХ на коју се све враца ако нема Даyтона.

Name

Србин

19.09.2016 05:35

Вучићу, српски народ у БиХ није избјегао из Србије, већ је свој на свом. Босна и Херцеговина, Светог Саве дједовина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

19.09.2016 07:02

Бог ме убио ако ти ишта знаш о Светом Сави.

Name

Патриот

19.09.2016 10:34

Ал цете морат бјезат. Цао цао

Name

слависа

19.09.2016 05:36

Е кад би се сви овако понасали И размисљали.Небих имали овакве проблемс,требали би многи политицари да уце од господина Александра Вуцица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

19.09.2016 07:26

..јос само да се нагу..., пардон, наклонис!

Name

хахахахахаха

19.09.2016 07:40

ВИЦ ДАНА

Name

Таксират

19.09.2016 05:42

Вуцко, ста је пјесник хтио реци, ста би то то у твојој великој термитологији требало да знаци ријец 'распакује'. Једино сто је јасно то је да се назалост тај јадни Дејтон мора постовати. Знаци ли то да Вуцина треба да спусти лоптицу и повуце се, овако или онако, балван, буквативно или храстовативно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наивност

19.09.2016 05:45

Вучићу, не глуми наивност... Сви знамо да је режим и ненародна власт у РС опстала захваљујући твојој отвореној подршци... Да ли си уграђен у невиђену пљачку или стварно мало неупућен, не знам али лоше чиниш за поштени народ у РС а свјесно или несвјесно подржаваш багру... Јадни смо ми Срби у РС са свима вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА

19.09.2016 05:47

А да ти мало бринес о томе ко распакује Србију! Рецимо да се бринес о Војводини и Косову, паце мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

19.09.2016 06:34

Значи РУЧНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

19.09.2016 06:43

Изгледа да це Доле са референдумом да распакује све. Народу је вјероватно сведно сто це опет да буде топовско месо. Гласајмо за хаос па цемо га прославити 9. јануара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 07:34

Ма шта рече? Не треба да будемо Бакирове подгузне муве ...Па када Бакир и тај суд одлуче да нас прогласе националном мањином, грађанима трећег реда, да му аплаудирамо...

Name

коо

19.09.2016 06:49

Изгледа мало хвата страх и сјецање на 1999. НАТО је јасно казао ста нас оцекује а ми се само правимо глухи и слијепи. Ститимо и даље насе криминалне водје, па нек нас туку колико хоце. Кад загусти водје це нас водити из Москве или Лондона а ми цемо опет како смо и навикли, мокрих цизама у ровове. Зазивамо Југославију када смо сви били сретни и с послом а нисмо имали никаквих националних права, а данас када имамо све хоцемо јос висе па цак и ако је рат у питању. Заиста се морамо запитати сто нам ово треба!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

19.09.2016 06:50

Ти са додом дизес тензије, ти јос увијек сањас о великој србији ти ти ти остави нас у босни саме и ми це мо се самидоговорити без вас свију са стране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суверена

19.09.2016 06:54

И Босна је суверена, а фино ти је американац рекао да ти цувас мир а исто тако да си крив ако не буде мир

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

19.09.2016 08:07

Гдје ти видис овдје суверену дразаву будало једна

Name

Хм

19.09.2016 09:19

Кад се пробудиш, и ти ћеш да је видис

Name

Ре Мили

19.09.2016 09:21

А ти ко невидиш да је суверена будало још већа.Вучић је више пута то изјавио а и ми добро знамо да је Босна суверена земља састављена од два ентитета и Брчко Дистрикта.Ти Мили ако невидиш очном под хитно а ако незнаш научи или нејављај се овце па у шуму чувај.

Name

од суверена

19.09.2016 13:01

Мили теби ни доктор више не помаже

Name

мами

19.09.2016 07:08

Вуцићу, ниси се показао мудрим политицарем, кад је и тебе намагарцио Додик! Није ми јасан став Владе Србије и став Николића бас бозе видите ли ви да се Додик батрга из афера и да собом вуце не само народ РС и постојаност ентитета у границама БиХ него све редом кога год стигне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејтон

19.09.2016 07:13

Вуцицу то реци оном ко то хоце да распакује дејтон,а ти добро знас да је то твој пријатељ МИЛОРАД ДОДИК и ако то уцини да цес и ти зато сносити одговорност односно србија и да це се теско сукоб избјеци.Тај твој некадасњи непријатељ Додик који те је сматрао политицким побацајем,данас вјесто манипулисе са тобом и србијом.Ту мозес јос једино прозвати цовица Драгана који је мозда јос тузнији од Додика сто медјународна заједница цврсто брани дејтон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 09:00

Види , види... Зар нисте ви "босански патриоти" уз помоћ силоватеља из тзв међународне заједнице(англо-саксонских колонија и католичке инквизиције) распаковали Дејтон , када сте нарушили поредак 51%, 49% отимањем Брчког које је у Дејтону уписано као цјелина Републике Српске? Зар није нарушен Дејтон и мир између нас , зараћених страна, када су ти слиловатељи међународни, наметнули заједничку војску, и ако је Дејтон верификовао двије ентитетске војске , са заједничком штабом, због лакше сарадње са Нато? Када вама одговара, тада Дејтон може да се крши, то јњ Богоугодно дјело, када Срби бране свој национални легитимитет, онда кадија Бакир и кадије из уставног суда кажу то је кривично дјело...

Name

Освит

19.09.2016 07:31

Господине Вуцицу стално говорите о опасностима распакивања дејтонског споразума а и сами знате да се одрзавањем референдума о одлуци Уставног Суда који је дејтонска категорија отвара пандорина кутија политицких сукоба и захтјева за препакивање Дејтона.Само одрзавање састанка Нато пакта у Сплиту паметном доста а изјаве нато генерала само показују озбиљност ситуације и позиционирају Српски народ као противнике Нато пакта.Оцигледно је да се на отварање Руске базе за ванредне ситуације не гледа благонаклоно а евентуално отварање Руског треназног центра у Војводини као опасност за поједине цланове алијансе.На крају западни аналитицари Додикову посјету Москви коментарису као јасну поруку Русије да се несмије одустати од референдума и увод у вруцу јесен на балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 09:05

Шта нам предлажеш ? Да се покатоличимо, да би нас Нато волио, да највећим непројатељима љубимо скуте, признамо оног ватиканског лопова, за "Светог Оца"... Да обезвриједимо жртву предака које су те исте силе клале у Јасеновцу, Јадовну, Христовог имена ради... Боље да ми дјеца страдају од натовског ножа, него да пострадају на Христовом страшном суду.

Name

Освит

19.09.2016 09:56

Не зелим да дајем суд о васем мисљењу нити да коментарисем горцину и мрзњу коју имате према другима, мозда имате и лицне разлоге за то, али будуци да се позивате на правду Бозју ми хрисцани смо позвани на прастање и љубав а не на мрзњу и сукобе.Ми немамо избор него да градимо сузивот на овом простору а ја се као цовјек залазем за дрзаву реда и рада цијењену од својих комсија а не дрзаву о цијој судбини одлуцују владари зарад својих лицних интереса.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 11:27

Јесмо ли заборавили мученике из Јасеновца,Јадовна, Пага, Дракулића, Шарговца, Мотика, Старог Брода ,Пребиловаца..., зарад суживота, 1945.? Јесмо. Шта би 1991., 1992.?

Name

Весело

19.09.2016 08:32

Па кад волиш свој народ, Вучићу, зашто мало не погураш увоз из РС-а да смањиш скоро милијарду дефицита које БиХ има са Србијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

понс

19.09.2016 08:57

добро си организовао ону параду поноса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

19.09.2016 09:28

Само Регије закон

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

19.09.2016 09:48

Ја знам догурацемо до финала.

Name

План б

19.09.2016 10:25

Језив призор...Баја стоји на ивици провалије и припрема се да скоци...публика је у делиријуму..Вуциц му прилази и моли га да одустане али Баја га одгурује и публици показује да це ипак скоцити...Бакир и Цовиц мегафонима позивају све да се мирно разидју а Баји да не скаце ... једино га Путин храбри и вице мозес ти то само напријед показујуци палац на горе ...зене и дјеца од страха окрецу главе а многи и плацу...најављени троструки салто са сто метара висине у канту воде цини се неизводив али ипак је Баја тај који скаце и све је могуце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

19.09.2016 19:06

ТО КРАЉУ- ПОТПИСУЈЕМ за сценарио

Name

зумба

19.09.2016 10:37

Вакцина против великосрпства је ослабила,дефинитивно...треба доци опет милосрдни мелек (андјео) да распетља конфликт.Мозда из Италије у форми крстарецих ракета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бзззззззз

19.09.2016 18:59

Ста ли крстари по твојој блентаци ?

Name

аспирин

19.09.2016 10:49

Сарајевско-романијском корпусу душко,лечи се, болестан си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

19.09.2016 12:15

Хахахахах

Name

Босњак Миле

19.09.2016 11:48

Миле распакуј! Настави по плану,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

19.09.2016 19:14

СРБија је слободна колико и робијас са оковима које носи на рукама и ногама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рт

19.09.2016 19:17

Ја сам мислио да си паметан сад видим да немасх појма инда те додок вуце за нос.

ОДГОВОРИТЕ