Адебајор без ангажмана у Лиону због Купа афричких нација!

Француски Олимпик Лион одустао је од довођења Емануела Адебајора јер тај фудбалер жели да следеће године игра на Купу афричких нација.

Фудбал 18.09.2016 | 17:00
Адебајор без ангажмана у Лиону због Купа афричких нација!
Лион је желео да ангажује Адебајора јер има проблема са великим бројем повређених играча, попут прве звезде тима Александра Лаказета.

"Адебајор је потврдио да жели да игра за репрезентацију Тогоа на Купу афричких нација следеће године, а то значи да би он одсуствовао месец или два, што нама не одговара", наводи се у саопштењу Лиона.

Адебајор, 32-годишњи нападач, без клуба је од како му је на крају прошле сезоне истекао уговор са енглеским Кристал Паласом.

Он је током богате каријере наступао за велике премијерлигашке клубове попут Арсенала, Манчестер ситија и Тотенхема, био је члан и Реал Мадрида, а фудбалски се афирмисао у Француској, играјући за Мец и Монако.

Куп афричких нација на програму је од 15. јануара до 5. фебруара 2017. у Габону, због чега ће бројни европски клубови остати на око месец дана ускраћени за помоћ својих фудбалера са "црног" континента.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар