Потресно: Тата, загрли ме да ти дам снагу

Богдан сада зна да је његов тата у затвору, када га питају за њега он одговара “неки људи који не воле мога тату су га одвели у затвор, када буде завршио све што је потребно, вратиће се".

Србија 17.09.2016 | 21:50
Потресно: Тата, загрли ме да ти дам снагу
Петогодишњи Богдан, син Оливера Ивановића, већ три године чека да “тата заврши посао и врати се кући”. Он се одазвао на позив Еулекса да да изјаву пре две године, од тада није имао мира са својом породицом.

Супруга Милена је све време уз њега, зна да је недужан, а једина преокупација јој је да детињство малог Богдана учини лепшим, и надомести му одсуство оца, који му сваким даном све више недостаје.

"Када су нам узели Оливера, Богдан је био мали, тек је потрчао, тек је почео да говори, лакше је било скренути му мисли, заиграти га, обрадовати играчкама, времном је постајало све теже, хиперактиван је и не показује емоције, није лако допрети до њега, паметан је дечак и сваким даном поставља све више питања", прича за Телеграф, супруга Оливера Ивановића, Милена.

Најтеже је када су породична окупљања, рођендани, славе, а кретање у предшколско без тате је било право разочарање.

Овај петогодишњи дечак је страст према вулканима заменио математиком, коју вежба са својим татом понедељком и четвртком “када тата има слободно време” и може да вежба са њим, најважнија активност коју редовно упражњава је гимнастика “као са татом”, јер сваки дечак треба да буде здрав и снажан.

Поносан што је предшколац, Богдан жели да тата ипак пронађе времена и одведе га у школу.

"Воли да броји, зна таблицу множења, чак множи и вишецифрене бројеве", каже Милена, додајући да Богдан више воли са татом да учи.



"Нажалост, много је деце која не одрастају под уравнотеженим утицајем оба родитеља из разних разлога, неминовно је да ће таква деца имати емоционалне проблем и ожиљке у личном животу, сви се трудимо да то умањимо и ублажимо, љубављу и стрпљењем", додаје Милена.

Богдан сада зна да је тата у затвору, када га питају за тату он одговара “неки људи који не воле мога тату су га одвели у затвор, када буде завршио све што је потребно, вратиће се као онда”, мислећи на период када је Ивановић био у кућном притвору “ и више се неће враћати тамо”.

До тада, отац ће са припремљеним задацима, очекивати свог предшколца, који ће бројати кораке до затворске ћелије где ће проводити пола сата понедељком и четвртком…

"Сусрет почиње пољупцем, а завршава, најјачим загрљајем, јер Оливер од њега тражи да му да снагу, понекад се деси да Оливер заборави, али га Боги уредно опомене… “Тата да ти дам снагу, онда следи дуг и јак загрљај”", каже Милена и додаје “наша је одлука заједништво и љубав, то је наша снага и наша победа, на коју ни једна друга не може да утиче”.



"Најважније је да се Оливер осећа добро, јер му је здравље нарушено, али он је спортски тип и дисциплинован, ментално јак, верујемо да се нашој борби ближи крај", каже Милена која је уверена да ће о Светом Николи као што је и ред домаћин запалити славску свећу.

Оливер Ивановић се тренутно налази у притворској јединици у северној Косовској Митровици.

После четири месеца чекања одговора на жалбу упућену Вишем суду на првостепену пресуду, Апелациони суд у Приштини заказао је седницу већа која ће трајати четири радна дана.

И одбрана и породица Оливера Ивановића која је апсолутно убеђена у његову невиност, су оптимисти, иако изјашњавање другостепеног суда дуго траје, они верују да ће Апелациони суд саслушати и праведно размотрити достављене доказе и донети једину могућу пресуду, да Оливер није крив.

Подсећања ради, Оливер је из кућног притвора у затвор у Косовској Митровици доведен 26. јануара ове године, што је у Србији означено као и срамно и кукавичко понашање правосудних органа на Косову. Он је осуђен на девет година затвора за ратни злочин, а у Београду су организовани протести подршке вођи косовских Срба.

Извор: Телеграф
Фото: Фацебоок

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Радник

17.09.2016 12:40

Ратни злочинац приказан као јагње

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАМА

17.09.2016 12:53

А шта на све то кажу дјеца чији су очеви били жртве овог тате?

Name

Мф

17.09.2016 15:10

Ратни злоцинац си ти а није господин Ивановиц

Name

Мили

17.09.2016 12:49

Објасни бре детету због татиног дела неки неце никад куци доци. А он јос 20 година и половина је просла и онда јос 20 и ето татице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политичка одлука

17.09.2016 13:33

Ово је политичка одлука суда у Митровици.Ни један свједок није свједочио против Оливера Ивановића.Човјек лежи недужан у затвору

Name

Србин

17.09.2016 13:36

Еx. муслиману, знамо ми да ви нас волите, зато се о свему информисете кад су васи даљи родјаци у питању

Name

вирус

17.09.2016 17:46

Објасни ти свом како мујо поста.

Name

Баке

17.09.2016 13:49

Дирљиво нема ста,али деца оних због којих је татица у затвору не надајусе да це њихови тате доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2016 15:21

Ти то знас из лицног искуства

Name

вирус

17.09.2016 17:43

Космет под хитно ослободити.