Бора Станковић: Ђиласе, остани, страх ме је како ће КСС без тебе!

Почасни председник КСС и бивши генерални секретар ФИБА, Бора Станковић, тражи од чланова Управног одбора да зауставе одлазак првог човека српске Куће кошарке.

Кошарка 18.09.2016 | 15:45
Бора Станковић: Ђиласе, остани, страх ме је како ће КСС без тебе!
Председник КСС Драган Ђилас је члановима Управног одбора саопштио да се повлачи са ове функције, две и по године пре истека свог другог мандата.

Ова најава је, међутим, наишла на отпор, чак и љутњу код људи, који цене и вреднују оно што је урадио за српску кошарку. А то није мало, ево само неких: Од 1991. године најуспешнији је председник наше Куће кошарке - вратио је финансијске дугове, организацијски стабилизовао Савез, имао је најбоље резултате са А репрезентацијама...

Легендарни Бора Станковић, почасни председник КСС, тражио је да се Ђилас по сваку цену задржи на челу КСС.

- Нека Управни одбор донесе одлуку којом се председнику забрањује да поднесе оставку! Зашто би се Ђилас повукао када је добро радио и кад све функционише како треба - питао је Станковић.

Предлог није отишао на гласање, због чега се легендарни чика Бора и љутнуо, али и додао:

- Против сам оставке кад је добро, али и кад је лоше, јер то може да буде мало кукавички. Искрено, страх ме је да ли ће се без Ђиласа поновити ови резултати наших А репрезентација - поручио је Станковић, који је после Управног одбора остао још пола сата убеђујући његове чланове да натерају Ђиласа да остане.

Статут КСС без оставке председника

Интересантна је чињеница да у статуту Кошаркашког савеза Србије нема одредбе ”шта се дешава ако председник поднесе оставку”. Стари вук Бора Станковић, који је својевремено и предложио Драгана Ђиласа за првог човека наше Куће кошарке, као да зна за ту зачкољицу...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар