Вјеровали или не, смјењују Де Бура, чекају Симеонеа?!

Франк Де Бур постављен је за тренера Интера 9. августа, а већ се налази на резултат од отказа.

Фудбал 18.09.2016 | 14:30
Вјеровали или не, смјењују Де Бура, чекају Симеонеа?!
Веровали или не, тренер Интера Франк Де Бур налази се пред отказом.

О овоме нашироко пишу италијански медији, иако је Холанђанин постављен за тренера 9. августа ове године, пре 39 дана, када су нови сувласници "неразура", људи из кинеске компаније Суниг, решили да се захвале Роберту Манћинију на сарадњи.

Иако је водио Интер у само четири такмичарске утакмице, чињеница да је забележио једну победу и да би нови шок могао да уследи у недељу, када је на програму "Дерби Италије", довео је до тога да новинари већ наводе имена Де Бурових наследника!

Наводно, бивши селектор Италије Ћезаре Прандели "улетео" би одмах да одмени Де Бура уколико Јувентус однесе бодове са "Меаце" сутра, а потом би требало да буде припремљен терен за долазак Дијега Симеонеа из Атлетико Мадрида, наредног или најкасније лета 2018. године.

Медији су наговештавали и да би у случају рекордно брзог отказа Де Буру, Интер могао да "причува" и легендарни Фабио Капело, бивши тренер Милана, Јувентуса и Роме, али и мадридског Реала.

За италијанске новинаре чињеница да је Симеоне договорио скраћење уговора са Атлетико Мадридом на две године, што је неуобичајена пракса у европском фудбалу, значи и да ће он потом преузети Интер, за који је страствено играо током каријере.

Отежавајућа околност за Де Бура, који је напустио Ајакс после четири године на позив људи из Милана, јесте што је Интер ове сезоне био у вођству само један једини минут! С обзиром на то да је једина победа, над Пескаром, остварена великим преокретом у финишу меча после вођства домаћина од 1:0, период који су "неразури" провели у вођству може се избројати секундама.

А, новац који је уложен у нови састав мери се стотинама милиона евра, иако се славни клуб налази под присмотром УЕФА због потенцијалног кршења финансијског фер-плеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар