Стојковић о клупи: Муслин ми је све објаснио...

Владимир Стојковић није навикао да буде резерва у репрезентацији Србије, али каже да нема ничег спорног у томе и да му је селектор Муслин образложио своју одлуку.

Фудбал 18.09.2016 | 13:30
Стојковић о клупи: Муслин ми је све објаснио...
Први пут од марта 2013. и кобне максимирске ноћи, гол репрезентације Србије није бранио Владимир Стојковић (33), када су такмичарски мечеви у питању.

У 1. колу квалификација за Светско првенство у Русији 2018, у мечу са Републиком Ирском у Београду завршеног резултатом 2:2, нови селектор Славољуб Муслин предност је дао 13 година млађем Предрагу Рајковићу.

Да ли је то трајна промена на голу "орлова", запитали су се многи и да ли ће Стојковић преузети улогу резервног голмана у националном тиму, чије је боје бранио 68 пута.

"Нема ту никакве тајне, загонетке, спора, нити неспоразума. Једноставно, селектор Муслин је водио рачуна о форми сваког од голмана репрезентације и правилно је проценио да сам био ван такмичарске форме после раскида уговора са Макабијем", рекао је искрено Стојковић у разговору за "Вечерње новости".

Рајковић је током лета био редован на голу Макабија из Тел Авива, забележивши десет мечева пред дуел са Ирцима, како у Европи, тако и у првенству Израела, док је Стојковић направио трансфер из Хаифе у Нотингем, где је потписао за Форест и тако направио вакуум у наступима на клупском нивоу – мај/септембар.

"Мој последњи званични меч је био са Русијом, 5. јуна у Монаку. Од тада нисам бранио. Селектор ми је све лепо објаснио и нема ничег спорног у томе", поновио је Стојковић, који није навикао да репрезентацију гледа са другачије позиције од оне између две стативе.

"Много ми је било тешко. Друго полувреме је Србија нападала на ону страну на којој сам стајао цео меч. После шанси за Павловића и Ивановића сам скочио метар од земље. Већ сам видео сигурне голове. Штета што нисмо победили, али после свега што се дешавало на терену и није се лоше завршило. Тврдим да ће нам са Ирцима бити лакше у Даблину, пре свега због тога што је терен на њиховом стадиону много бољи", рекао је Стојковић за "Новости".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар