Србија одмах да одговори шта хоће

Премијер Србије Александар Вучић оцијенио је да ће Србија за 20 година бити модерна и успјешна земља радних и одговорних људи, који се такмиче и побјеђују најбоље, земља људи који никада и ни за шта не траже изговоре, који су је много коштали до сада.

Србија 17.09.2016 | 09:18
Србија одмах да одговори шта хоће
"Све оно што урадимо данас. То је Србија за 20 година. Сваки километар пута или пруге који изградимо. Свака фабрика коју отворимо. Свака нада коју створимо својим радом", навео је Вучић у ауторском тексту за "Блиц".

Он је рекао да не зна одговор на питање "да ли смо шака јада или народ, држава за велика достигнућа", али да је свјестан да је Србија мала земља, а српски народ малобројан у свијету.

Вучић је навео да нема проблема са чињеницом да Срби живе на веома трусном подручју, раскрсници утицаја и интереса, оптерећени тешком прошлошћу и небројеним жртвама, али да је то превише дуго био савршен изговор за нерад и непомјерање.

Он је навео да Србија више нема времена и да мора одмах да одговори шта хоће да буде, каква и која Европа, да ли она географска или она суштинска, саткана од рада и вриједности и да томе треба да буде подређено све од васпитања и образовања до односа са сусједима и свијетом који ће омогућити да ништа никада тај рад, кретање људи и капитала не прекине.

Вучић је истакао да у његовој глави не постоји друга Србија у Европи од оне која постоји, нити друга Европа у Србији.

"Овде можемо да радимо, изградимо и створимо. Овде је, и само овде наша будућност. Зато што Европа као политичка и економска категорија, па самим тим и наше место у том савезу не зависе у потпуности од нас. Много веће бројке и већи интереси о томе одлучују. Они са великог запада и са великог истока", навео је Вучић.

Вучић је истакао да српски народ и Србија "мали по броју, у средини, стишњени, могу да буду велики само по својим одлукама, које се њих тичу".

Он је навео да се Србија одлучила за рад и за учење, окретање ка себи, за храброст која је за све то потребна, и то данас, а не за лењост и удобност, које почивају на огромним дуговима и тврдњи да они никада не морају да буду враћени.

"Са пуном свешћу о томе да сваки следећи дан, следећа година, деценије и векови почивају баш на тој данашњој одлуци. Да будемо европски, радни народ. И да живимо у миру. Много више од 20 година", навео је Вучић. 

Извор: Агенције

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

диаболик

17.09.2016 07:48

Демагогија без конкретности!!! Пуно реце-ниста не казасе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

17.09.2016 13:05

Бад тако! СРБија је одувјек била на медји светова изнедју Истока и Заоада. Свети Сава јасно казе да је "СРБија Запад на Истоку и Исток на Западу!" Због географског полозаја СРБије то стање нико демагогијом не мозе да промјени. Није истина да су СРБи нерадан и лијен народ. То потврдјују њихови стални радни успјеси пистигнути са знојем на Истоку и Заоаду!

Name

зумба

17.09.2016 08:35

Само ИКЕА продавница намјестаја и покуцства у Сведској је имала промет око 34 милијарде еура, као Извоз Србије за неколико година. Каквих 20 година...неце Србија стици развијене дрзаве....никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

17.09.2016 16:28

Редован си гост у Србији док си толико информисан, са србима сједис једес, пијес а овамо пљујес по њима, толико о твом моралу и образу као цовјек

Name

Карадоз

17.09.2016 09:15

До сад му је термин за бољи зивот био за двије године, како сад продузи на двадесет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

17.09.2016 11:25

За 20 ? Ево сад тразим авионску карту Брисел-Београд за 2036-у ... Ти знас ста це бити за 20 година ? Престани зивота ти, исто као сто си знао и прије 20 кад си урликао о Карловцу, Карлобагу и Огулину. Тад сам био млад и глуп па одратова васе ратове сад нека васа дјеца слиједе васе снове моја неце . 2500 € сваког првог овде има возац аутобуса а то ту имате само ти, твоји и Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

17.09.2016 13:16

Па рекао си до краја 2017-те а сад спомињес за 20 година хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

вип-тетка Сплит

17.09.2016 13:50

СВЕ СТО ЈЕ РЕКА НИЈЕ БИЛО ТАКО БОЉЕ ДА НИС НЕ ГОВОРИ И ДА ВИСЕ СПАВА ЈЕР РАДИ КАКО КАЗЕ 24УРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МИХАИЛО

17.09.2016 15:36

У школу па се научи макар посати и нелупетај као отворен прозор на промаји

ОДГОВОРИТЕ