Додик код Путина: Прст у око Западу?

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је његова посета Русији раније договорена с кабинетом Владимира Путина, а да је одржавање референдума готова ствар.

Република Српска 16.09.2016 | 07:15
Додик код Путина: Прст у око Западу?
Познаваоци прилика недводмислено кажу да је позив из Москве "јасна порука", али да је на Путину да процени да ли ће отвореном подршком референдуму гурати Западу прст у око.

Прст у око или не, Додик зна зашто иде у Москву.

"Референдум је готова ствар. Он ће се одржати 25, све техничке и друге припреме су урађене, а што се тиче оспоравања, сви су урадили што су могли. Није пресудна чињеница да ли ја идем или не идем 22. тамо, него је пресудна наша одлука да тај референдум спроведемо и ми ћемо њега спровести", рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Судбину референдума одредиће политичка одлука Уставног суда, сматра Миша Ђурковић. Одлазак у Москву види као део "укупне политичке борбе".

"Наравно, за Русију је страшно битна ова посета због тога што показује да има утицаја на актуелна кретања на Балкану што у укупној овој слагалици где свакодневно видимо одмеравања односа САД и Русије је део једне велике борбе. С друге стране за Додика је то страшно битна подршка пред сам референдум", сматра Миша Ђурковић из Института за европске студије.

На потезу је Москва, која треба да покаже да ли им је потребан јачи конфликт са Западом због Балкана или није, сматра уредник НИН-а.

"То ће бити најснажнија леђа која Додик може да има", каже уредник НиН-а Никола Томић.

Да ли очекујете да ће Путин да буде баш тако експлицитан?

"То је оно што Додик сигурно жели. Путин ће проценити да ли му је потребан прст у око Западу тиме што би снажно подржао Додика", додао је Томић.

Позив Путина Додику три дана пред одлуку је снажна подршка, сматра Томић, а да ли ће лидер Републике Српске из Русије донети "покер" или "фул" зависи само од Москве.

Извор: Б92

Коментари / 72

Оставите коментар
Name

Раде

16.09.2016 05:23

Два пара маx

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

16.09.2016 07:42

Е моји земљаци имали сте Русију и прије за подрску и ста сте добили хаха свако гледа за корист бице како то јест Америка мама казе

Name

РадикалНО

16.09.2016 08:02

Прије да ће донијети дупло голо. Као и прошли пут, Жељка доби и мали и велики.

Name

Чојк

16.09.2016 05:27

Е јак ми је и Путин, а јоше је јачи "Баја" па пријете западу, а оба су финансијски овисни о том западу. ово се зове п.....е узвјетар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

16.09.2016 06:26

Ниси ти баш добар са главом!

Name

Анте

16.09.2016 05:31

Какав прст у око западу прст у око србском народу ја стварно се питам имали иједан нормалан србин на овим просторима да размисља нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.09.2016 06:34

Има. Али шта вриједи кад смо немоћни? Шта чинити, ни глас нам се не може чути?

Name

ИМА

16.09.2016 07:09

И нормалних срба ,као што има и нормалних муслимана и хрвата. Чињеница да их је мало или се чини да их је мало пошто нежеле коментарисати и јавити се када виде шта они други тј. ненормални пишу и како резонују. Проблем је само ,како те нормалне србе ,муслимане и хрвате подстаћи и анимирати да се ангажују и преузму ову државу од ненормалних ,корумпираних и безобразних политичара,те како да народ препозна такве и гласа за њих. Чини ми се да велика већина људи више воли да нас и даље воде ови који су нас економски довели до дна и који опет звецкају оружјем да би и даље били главни у својим торовима у којима ти нормални срби , муслиомани и хрвати могу само блејати а нико их неће или нежели чути.

Name

ре Анте

16.09.2016 08:14

Ето ти себе сматраш нормалним а жао ти што са хрватском агресорском војском ниси ушао у Бања Луку, 1995. године.

Name

Димњачар

16.09.2016 08:24

Ја ћу се сутра кандидовати за изборе, у року од 5 минута ће ме прогласити за будалу, због једне ријечи која овде није никако добродошла; ИСТИНЕ. Прво би било доношење закона о поријеклу имовине, копирати Њемачки и Амерички у комбинацији. Затим би им обећао повећање незапослених (отпуштање све непотребне администрације, минимум 50%). Онда иде укидање свих удружења и права бившим борцима, осим 100% инвалидима, (њихово фолирање и кукање је превазишло и рудоњу). Забрану права на гласање свим становницима који немају завршену минимално четверогодишњу средњу школу (људи који су се задовољили са трогодишњим занатом или основном школом не заслужују никаква права). Казне за прекораћење брзине од 2000 марака, уз одузимање аутомобила док се иста не уплати. Казне за вожњу без појаса 1000 марака, за вожњу малог дјетета на предњем сједишту, или без појаса, одузимање истог од стране социјалне службе. Забрана уласка и приласка државним установама свим вјерским радницима, све школе и улице преименовати у бројеве или у називе по босанским градовима и ријекама и планинама. За непријављеног радника затварати фирме на минимум 6 мјесеци. За регистрацију предузећа и помоћ инвеститорима увести службу 24/7, рок за комплетирање свих дозвола 7 дана. На свим шалтерима запослити искључиво омладину до 25 гидина старости, који умију користити рачунаре затворених очију ( бабетине са шалтера послати на улицу, скупа са њиховим кухалима за кафе, нека цркну). Предсједник може купити Шкоду Октавиу, и то мора да буде једино и најскупље државно ауто, остали могу да користе само јефтиније. Забранити увоз воде, или их опорезовати да литар кошта 20 марака. Обећати им НУЛА повећања плата и пензија наредних 5 година. Полицајце свако јутро вагати на сточној ваги, сви преко 90 кг ОТКАЗ! То је једини рецепт за експрес опоравак, мислим да ни мој рођени отац неби гласао за мене.

Name

Последњи кинески цар

16.09.2016 08:40

Ра: Димњачар. Ти си у праву, јер вјероватно нико и неби гласао за тебе. Али већина ствари које си побројао су потребне и морају се кад тад направити. По мени ,што прије то боље.

Name

Игре бер граница

16.09.2016 05:51

Игре без граница зна додо да му је досо крај па да замути мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

16.09.2016 05:59

Милету су битни локални избори толико да му ни судбина Републике Српске није у првом плану. Путину ово може бити само један потез пијуном (буквално) све док у једном моменту не жтрвује и РС и Косово у игри око Крима. Шта то значи по судбину српског народа окруженог појасом НАТО пакта од неколико хиљада километара нека свако закључи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

16.09.2016 06:02

Паре са запада а политика истоцна...тј. глава на западу а гузица на истоку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

16.09.2016 06:09

Није ово подршка за референдум већ за изборе овом диктатору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи поглед

16.09.2016 06:11

Додик це из Москве донијети ројал флес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тракавица

16.09.2016 06:15

Датум локалних избора се зано некако одмах након опстих 2014. Од тог дана Додик и његови савјетници веома добро баратају са календарима. Није слуцајно да је просле године поцела прица прво о суду, па о 9.јан. Онда су услиједиле посјете Русији, па онда као гасења неколико банака и афере. Вец тада се знало да це бити референдум и то бас пред изборе, и наравно јос просле године се уговорио састанак бас 22. септ 3 дана пред реф и 10 дана пред изборе. Одлицан изборни стаб СНСД-а. Хоце ли срби (неписем градјани РС-а) гласати за СНСД знаце се послије бомбастицних изјава након састанка са Путином. У изјави це бити свега, од тероризма, од аутопутева и космодрома које це Руси градити, нафте и токова, до вец стотинама година пријатељства са Русима сто је једна обицна флоскула. Додик це се вратити пуних уста обецања, а народ це морати гласати за СНСД јер је то једина гаранција да це остати на послу са мизерним плацама, неплаценим доприносима и вјецитим страхом дали га прислускују и прате. УДБА и ОЗНА све дозна. Оно сто је било 50-тих гоидна у СФРЈ је сада у софтицинираној варијанти у РС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 07:09

Шта ти знаш о руско-српском пријатељству? Видиш мусафере , када су вама долазили Турци, Сиријци, Египћани ,Јорданци да Србима главе сијеку по Озрену,Црном Врху , нама су долазили у помоћ Руси, да се са нама боре против вас и ваших пријатеља муџахедина... Тако су долазили руски добровољци у 19. вијеку у вријеме српских ослободилачјих ратова против Турака... Гробови палих руских добровољаца свједоче њиховом подвигу. Тако да нема потребе да ти као непријатељ нама причаш шта је истина а шта флоскула, држиш часове наше историје, а не познајеш при томе своју историју.

Name

ре сарајавском корпусу

16.09.2016 08:29

Јесте ли помагали русима кад су ослобадјали београд?

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 10:06

Не, ви сте блајбуршки јарани помагали

Name

срајевском корпусу

16.09.2016 12:59

Мозес ли ми реци засто је од 196 земаља у УН њих 194 против нацина размисљања којег ти имас?

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 13:30

Могу. Лажеш за 194 земље , пуно мање их је... То се видјело када се гласало о пријему тзв Косова у Унеско

Name

ре

16.09.2016 14:00

какве везе има Косово са РС и Додиком и нама у БХ? Јеси ти нормалан цовејце?

Name

Романијо

16.09.2016 14:04

Ниси ти видео Романије ни на разгледници. И не срамоти више овде поштен свет. Одмакни од комшијиног вифи и ухвати се књиге. Тако што ти причаш не причају нормални људи који су преживели рат. Своје тезе брани чињеницама а не бла бла и каванским лупетањима.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 17:46

Има Косово везе итекако, за мене Србина је врло битно, важније од Федерације БиХ.

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 17:51

@Романијо# Ко ти је рекао да сам уопште ја на Романији? Сарајевско-Романијска регија постоји данас у Републици Српској, у току рата постојао је Сарајевско-Романијски Корпус коме је припадала моја бригада ... Ти да си био у рату знао би те основне елементарне ствари... Ја сам чињенице изнио ни милиметра не одступам од њих... Ако ти се не свиђа не мораш читати!

Name

ЖИКА Ж

16.09.2016 06:26

ОНАЈ ВЕЛИКИ КРЕДИТ ОДОБРЕН И ДОДО КРЕНО ПО ЊЕГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.09.2016 06:37

Незнам ста овом биједном народу знаци Путин а половина становниства зарадјује за зивот на западу оно ресто зиви од западни позајмица па ко је овде луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

16.09.2016 07:38

Добар одговор

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 08:25

Ти си луд, или се правиш... 1992., Нато окупационе снаге су овде дошле, са тенковима, искористивши распад СССРа, владавину пијаног Јељцина... Од тада су нам увели своја правила, задуживање код њихових зеленаша са Волстрита , лондонског Ситија... Да није било тог истог Путина и те Русије, данас би Срби били исељени из БиХ, да је Нато успио прогурати британску резолуцију о "геноцидном српском народу" , народу који је 1945. по завршетку рата у БиХ имао 900000 Срба мање, које су комшије Хрвати и њихово Цвијеће ликвидирали маљевима, крамповима, ножевима у НДХазији.

Name

@корпус

16.09.2016 13:59

Као прво Путин је тек 1999 год. досао на власт и нема везе са десавањима у БХ током рата. Као друго, дај олади мало висе са русијом и братским односима. Љубав је измисљена за сиромасне да би и они могли несто повалити... Јасно?

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

16.09.2016 17:43

Одлично знам када је дошао Путин... Заболи ме шта ти мислиш, одј*би у скоковима од мене! Руси су за мене браћа, јер су самном дијелили ров , конзерву, кору хљеба,цигарету...

Name

Недјо2

16.09.2016 06:38

Трази баја дрзављанство заједно с марком и миром милосевиц и оним акадијевицем циним се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

16.09.2016 07:30

Зна додо ста ради, 25 избори готова ствар.Али други избори боду занимају,имал подрске или нема.

Name

зумба

16.09.2016 06:45

Хоцемо референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоx попули

16.09.2016 06:53

Колико ће овај пут коштати грађане "подршка" браће Руса. Можда опроштен дуг рафинерији или ће поново електропривреда да плати. Мада ме не би чудило и да свака ова посјета Путину пред изборе није плаћена чисто новцем. До сад је сигурно научио Миле колико кошта минута састанка и сликање с Путином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мудри старац

16.09.2016 06:59

Овај Рудоња ме неодољиво подсјеца на Милана Мартица некадасњег предсједника СР у Хрватској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСС

16.09.2016 07:03

Баја зна знање. Опет ће добити изборе на конто референдума и Путина. Додуше, поред овакве опозиције не мора се ни трудити много.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредњак

16.09.2016 07:06

Срби требају направити компромис и дати Бихаћ и Зеницу зарад отцјепљења Р.Српске из вјештачке творевине БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.09.2016 07:44

Када је Био бихац и зеница у рс-у ?Ста ти прицас .

Name

Кобац

16.09.2016 07:14

Буахахаха али ме насмија нећеш ти ни видјети Путина обична стахорина

ОДГОВОРИТЕ
Name

"МАЈКА РУСИЈА"

16.09.2016 07:18

Колико је Русија "СПАС" за Србе, види се по УДОМЉАВАЊУ оних, који су ПОЧИНИЛИ КРИМИНАЛ (Мира, Марко, Богољуб, а вјероватно ће то бити и Баја). Ако је РУСИЈА ОПЦИЈА, зашто МЛАДИ СРБИ не хрле у Русију, а не на ЗАПАД!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЛО СМИЈЕХА

16.09.2016 07:49

Какав прст у око западу то му је пропелер у задњицу и карта у једном смјеру ако бог да

Name

Драган

16.09.2016 08:18

Путин ни Украјину није успио одбранити као земљу руског интереса, а толико веза Русија и Украјина имају. Шта да очекујемо ми далеко од Русије?

Name

Примакао се крај

16.09.2016 07:46

Више него очигледно да је посјета Баје Москви темпирана "случајно" пред изборе и референдум. Баја ће из те посјете Путину настојати да извуче поене у нади да ће га то оснажити на изборима. Помогла Русија србима или не , ма у ком опблику данас или сутра, Баја је своје одсвирао и одпјевао, треба да подвије реп и нестане са политичке сцене. Превише је крканлука било за његове владавине, манипулација, лажи, пријетњи, застрашивања, неразјашњених убистава, милијунског лоповлука. Једноставно његова ера пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

16.09.2016 07:46

Састанак ГОСПОДИНА и КОЦИЈАСА...Коњи су спремни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново испирање мозгова народу

16.09.2016 07:50

Немам ништа против референдума, диже се тензија око сасвим баналног питања, али имам и те како против Баје. Надам се да че на предстојећим скорашњим изборима бити потучен до кољена. Џаба му посјета Путину , ако мисли да ће му овај из Москве подићи рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

16.09.2016 07:57

Бакинацки Мали Мис користи исте методе за сваке изборе. Оцигледно да народ, који толико воли и спасава и свега и свацега сматра апсолутним дебилима и не покусава уопсте смислити несто ново (питање је са оваквим мозгом и савјетницима ста уопсте мозе смислити, да није на нивоу имбецила). Јос да му патријарх додје 01.10. И нема даље. Само напријед Мису, сназна Српска, узми јој јос ово мало мрвица које су остале, нема стајања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игре

16.09.2016 08:02

Гдје год се Запад и Русија међусобно надмећу, ту нема среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабушка

16.09.2016 08:02

На крају крајева, ова посјета ће много рећи и о самом Путину. Наш "вожд" ја нама потпуно јасан, апсолутно предвидив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

16.09.2016 08:13

90 %бх политицара су тески кримоси ал Додо је за класу испред других у свему.Родјени Хостаплер који зна манипулисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел то Баји гори под петама

16.09.2016 08:13

Гледајући његове потезе , Додик је велики инаџија, ал стаће се и томе у крај. Ничија није до зоре , па неће ни његова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да,да

16.09.2016 08:25

Сама му слика казе да је велики манипулант.

Name

каса празна,москва неда

16.09.2016 08:15

Узалуд је москва Додику кад кредит стизе са запада и америке,Засто је исао недавно у Сарајево и потписао све сто је тразено од њега.Клекнуцес ти миле пред западом јер гладне дупе не прде,а миле добро излага народ са непостојецим руским кредитима.Баја припрема терен за себе која манипулација од такозваног преседника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гфј

16.09.2016 11:06

Он је њихов човек, одговара им. Не би они дали те кредите да виде да се ми са њима извлацимо. ММФ финансира и поробљава. Докле вам објасњавати.

Name

Запад-Русија

16.09.2016 08:17

Међусобним надметањем Русије и Запада мислим да се нико није нешто усрећио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асад

16.09.2016 15:09

То је тацно али ми имамо јос једног играца.Исламски радикални свијет. .Немозе бити горе.

Name

Лија

16.09.2016 08:17

Обавезно да БиХ уведе санкције Русији. Забранити извоз воћа, поврћа, гаса, нафте, па да видимо кога ће Путин позивати у Москву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста сутра

16.09.2016 08:30

Ста сутра посље референдума,ваља народу зивјет,ста ако европска унија уведе санкције рс,ста онда,пуно се пркоси еу,неце они преко тога лако прец,и на крају опет це најниза пензија бит у рс а у федерацији дупло веца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

17.09.2016 21:42

Ти онда иди у федерацију да живиш,заборавио си како се дјеле паре у бх,Република Српска не добије ни трећину док федерација и постоји захваљујућ Србима.

Name

валтер

16.09.2016 08:40

Гдије се коњи туку , магарци добију по носу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

16.09.2016 09:19

ДОДИК СЕ ОКРЕНУ И КАЗЕ КО ТО СМЕТА ДА МУ СВЕ Ј,,,М ПО ГЛАСАЦКОМ СПИСКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са.

16.09.2016 10:59

"Мозда" је Додик западни пут до Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоја

16.09.2016 11:02

Треба да се види ста и како це деловати око плацања дадзбина Р.С. које рафинерија не плаћа. Велико им хвала за куповину дрзавни ресурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехех

16.09.2016 12:20

Како ради Бајина пропаганда, сад испада као Путин позвао њега,...провидно хехех

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кога Рус брани

16.09.2016 13:31

А Кинез храни надрљо је !

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

16.09.2016 15:23

На западу сваки евро или долар су четвртасти док их зарадиш. Пију крв на сламку. Јесте да се не римује али окрени главу и у другу страну.

Name

куртон

16.09.2016 16:21

имам за Зељкицу увек

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

16.09.2016 19:52

Могло би се рећи да је овај састанак прст у око западу...само ја се не бих радовао томе јер ће тај исти запад прије или касније вратити шаком у зубе РС, а питање је колико ће Руси помоци у том тренутку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

17.09.2016 06:59

Нема шта, слиједи Реферндум за оцијепљење РЕПублике СРБске од оног мало већег ЕНТитета БиХ. Завршена ствар, Путин сигурно чува Додика и живи били па видјели прогласиће Краљевину РУСа и СРБа. ТРАмп ће да побиједи у Америци , а њега не интересује БАЛкан, већ БЛИски ИСТок, НАФта и ЈУЖна АМЕрика -ЗЛАто, ДИЈаманти, УРАн.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.09.2016 05:49

Владимире молим те да га задрзис у Русији да овде висе не прави срања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.09.2016 08:03

Владимире молим те да га задрзис у Русији јер ако овако настави неце висе бити Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ