Мулаомеровић поднио оставку!

Босна и Херцеговина остала без селектора кошаркашке репрезентације. Учинак на клупи Змајева двије побједе и два пораза.

Кошарка 15.09.2016 | 16:45
Мулаомеровић поднио оставку!
Дамир Мулаомеровић поднио је оставку на мјесто селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Након свих дешавања и након што нису изборили пласмана на Европско првенство. Јесте да постоје неке шансе да БиХ оде на Европско првенство, али су баш теоретске.

Најприје је било пуно контроверзи око избора Мулаомеровића на мјесто селектора. Чудним околностима је добио предност у односу на Александра Џикића и Драгана Бајића.

Потом су кренуле утакмице квалификација, којих ће се мало ко сјећати, али ће се већина сјећати сукоба у Тузли између Мирзе Телетовића и Џанана Мусе,сукоба Нуркића са дијелом публике. Лоше игре, те безброј конфренција за медије "зараћених" страна.

Епилог је да БиХ не иде на Еуробаскет, да највјероватније Мирза Телетовић неће више играти за БиХ, Нуркић је рекао да ће размислити...

А Дамир Мулаомеровић се саопштењем, које преносимо у цијелости, обратио:

"Поштовани,

Послије окончаног квалификацијског циклуса у којем, нажалост, нисмо остварили зацртани циљ, сходно ранијим мојим изјавама, обавјештавам босанскохерцеговачку јавност да подносим оставку на позицију селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине. Именовање за селектора репрезентације Босне и Херцеговине и указано повјерење руководства КС БиХ, мени је представљало велику част и обавезу. Са осјећајем поноса захваљујем се репрезентативцима с којима сам протеклих мјесеци радио те им желим много спортског и личног успјеха. Повријеђенима Недиму Бузи и Немањи Гордићу желим брз и успјешан опоравак. Захваљујем се и Кошаркашком савазу БиХ, који је обезбиједио максималне увјете за припреме и одигравање утакмица, али и нашим искреним навијачима. Репрезентација Босне и Херцеговине не треба да брине за своју будућност, јер су стасале и стасавају генерације које ће, надам се, с поносом и посебним ентузијазмом носити репрезентативни дрес".

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Факат

15.09.2016 16:32

Није требо ни долазити

ОДГОВОРИТЕ