Продајом некретнина спасити банку?

Рок за докапитализацију Павловић банке истиче 30. септембра, а њен власник Слободан Павловић већ дуже вријеме покушава добити дозволу од Суда БиХ за одлазак у САД, како би продајом некретнина спасио банку.

Република Српска 15.09.2016 | 08:51
Продајом некретнина спасити банку?
Слободан Павловић и троје службеника Павловић банке у фебруару ове године ухапшено је по налогу Тужилаштва БиХ због сумње у финансијске малверзације у пословању, а прије свега у одобравању кредита предсједнику Републике Српске Милораду Додику за куповину виле у Београду.

Свим ухапшеним у међувремену су одређене мјере забране, али је ситуација у случају Слободана Павловића доста специфична.

Прво је адвокатски тим Павловића од Суда БиХ тражио дозволу за одлазак у САД због лијечења, али је тај захтјев одбијен. Сада се чека дозвола за одлазак због пословних обавеза, како би било омогућено функционисање Павловић банке.

“Захтјев за привремено пуштање на слободу уз јемство за одлазак у САД због лијечења по жалби је одбијен. У међувремену смо писали апелацију Уставном суду БиХ, али она још увијек није рјешена.

Поднијели смо и други захтјев за јемство због одлазка у САД и обезбјеђења новчаних средстава које се тичу обавеза Павловић банке у процесу докапитализације, али Суд БиХ још није донио ни првостепено рјешење”, казао је за Клиx.ба Миодраг Стојановић, адвокат Слободана Павловића.

Агенција за банкарство Републике Српске дала је рок за докапитализацију Павловић банке до 30. септембра, али је упитно да ли ће до тога доћи, с обзиром на мјере забране које су одређене њеном власнику.

“Слободану Павловићу још увијек су на снази мјере забране и он не може напуштати град Бијељину без специјалне дозволе. За остале ухапшене у случају Павловић банке мјере забране су значајно релаксиране у посљедњој контроли у смислу да се не морају обавезно јављати надлежним полицијским органима и могу се кретати по БиХ”, казао је Стојановић.

Слободан Павловић наводно планира продати одређене некретнине које има у САД-у, како би тај новац инвестирао у докапитализацију банке и спасио је од ликвидације.

Клиx.ба

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Маса

15.09.2016 06:58

Поред толико родбине у Цикагу, само он зна продати своју имовину тамо???? Па знам цовјека који је зивио у САД, па се вратио у Бијељину и годинама се бави куповином и продајом куца у САД из своје куце у Бијељини. И сад као, мора Павловиц у САД да би продао некретнине и тако спасио своју банку. Сваста!!!!! Ако оде у САД, неце се никад вратити, пустице и банку и универзитет и све остало сто има овдје. Само це и даље наплацивати мостарину на србијанској страни моста :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

15.09.2016 09:47

Ста це му било ко,супруга и пословни партнер господја Павловиц је у САДу и мозе ријесити продају тих фамозних некретнина?

Name

ЛасВегасЕлвисПрисли

19.09.2016 11:24

Ајте молим вас,није он са супругом или мозда јесте или јесте-није по потреби.Знаци сада тренутно није-зато мора сам заврсити послове у отијем Цикагу

Name

ЛЕПО

15.09.2016 07:00

ЛЕПО САМО ДА НЕ ЗДИМИ НА НЕКА ОСТРВА,РЕЦИМО ДЈЕВИЧАННННННСКА И НЕ ВРАТИ СЕ ПАЗИТЕ ГА ОПАСАН ЈЕ ТО КРИМИНАЛЛЛЛЛЛЛАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

15.09.2016 07:11

"Добротвор" са мостарином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

15.09.2016 08:19

Сад це и мостарина да поскупи.Ипак су реновирали мост.

Name

др

15.09.2016 07:16

Нека му сад Додик посуди новац за банку сведно тај лктасенко не зна ни ста це с парама које је покрао од јадног народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ово је

15.09.2016 07:20

Надалеко познати добротвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

15.09.2016 08:15

Њима све мора на крају пропасти. То је основни природни закон. Он је неумољив и не мозе се избјеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

15.09.2016 08:37

Требао си купити од мене онај локал , а не уцјењивати и измишљати глупости , сад ко те .....знаш. Закуцала мечка и на твоја врата . Ја сам се извукао из кризе , а ти богами си га зглајзо скроз . Видиш како то Бог све паметно устроји на своје мјесто , по заслузи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

15.09.2016 08:50

Е мој Слободане ко са Бајом тикве сади тај је одмах у губитку...жалим што то прије ниси спозно, али и Баји ће доћи "крај" , ничија није до зоре.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заслужио робију

15.09.2016 08:54

Требао је знати да са Додом неће добро проћи , па је ли могуће да нико не може продати имовину него он лично , прилично шупља прича , са ким је тикве садио добро је и прошао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуномоћ

15.09.2016 09:10

Може да да пуномоћ особи која би то урадила у његово име тако да и тај захтјев треба да буде одбијен.Колико је та банка одузела људима кућа због кредита и не могућности отплате финансијских обавеза па ред је и да банка доживи исту судбину.Суд кад су били жиранти није имао милости у његову корист што би сад суд у његовом случају имао милост према њему ил је наступило време сиромашни не смеју бити богати а богати постати сиромашни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАМАРА

15.09.2016 09:41

Само да се докопа Америке никад га више нећемо видјети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

15.09.2016 09:52

Супља му прица! Хоце да здими у Америку. Ко да су толико наивни да би га пустили да иде у Америку да прода некретнину, да би тај новац инвестирао у банке. То ста има или је имао, то су Амери сигурно вец запленили. Сви које зиве у америци, купују некретнине на кредит. Тако мозда и он. Вади се сад за сваку сламку. Нек трази од Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

15.09.2016 10:04

Клиx.ба и глупи Срби унистит це и сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.09.2016 10:23

Али су трчали да придју Мили и да "раде" са њим...е, дошло доба да се плате рачуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

15.09.2016 10:30

Људи јел ово знаци да би и ова банка могла пропасти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

16.09.2016 14:47

банка је стабилна, ово су глупости, немају о цему да пису па измисљају

Name

Толико

19.09.2016 07:48

Стабилна ко бабија протеза

Name

КоМи

15.09.2016 10:35

Нити сам ЗА, нити против Павловица, али не схватам ове пљуваце. Цовјек у Америци сигурно није могао украсти паре, сто знаци да их је постено зарадио радеци тамо цијели зивот. Вјероватно у најбољој намјери, те паре је инвестирао у свој родни крај, који му сада тако враца. Нас народ је проклет, и највисе би му одговарало да им је Павловиц све поклонио, и да није размисљао ос вом профиту. Ни тад не би био свима добар. У овом слуцају са Додиком Павловиц је сигурно направио неку глупост али нико се не пита да ли је на то мозда био приморан. Не знате ви (многи) о каквој се врсти људи ради кад су данасњи политицари у питању. Спремни су на све па и да те "зивог закопају". Ја вјерујем да је Павловиц био уцијењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2016 18:47

Ајд Неутрални не лупај него буди неутралан онако како се представљас.

Name

РЕ КоМи

15.09.2016 19:10

Да је Павловиц наиван не би се никад обогатио. То сто улазе у РС је добро али не мозе бити оправдање за то сто крси закон.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

15.09.2016 13:32

Коментари пуни зависи и људске пакости висе говоре о својим коментаторима него о Г. Слободану ПАВЛОВИЦУ. Изгледа да су многи коментатори родјени као недоносцад прије времена, јер су јеб... у главу. Зато њима нико не мозе ниста не замјери. Будалама је море до кољена. Из поузаних извора слуцају сам сазнао да Павливиц мозе идаспод цијене да прода некретнине у Цикагу, и тако изврси докапитилузацију банке ако њему Суд то одобри. Ако Суд не одобри одлазак Павловица назад у Америку онда це Суд из БиХ да сноси сву законску кривицу и моралну одговорност за пропаст ПАВЛИВИЦЕВЕ БАНКЕ. У РУКАМА СУДЕ ЈЕ САДА БУДУЦНОСТ ПАВЛОВИЦЕВЕ БАНКЕ И ЗАПОСЛЕНИКА У ТОЈ БАНЦИ, А НЕ Г. СЛОБОДАБА ПАВЛИВИЦА КОЈИ МОЗЕ САМО ЦУТКЕ ДА ПОСМАТРА КАКО ДРЗАВНА БИРОКРАТИЈА "У ИМЕ НАРОДА" УНУСТАВА ЊЕГОВО НАРОДНО ДЈЕЛО. ЗАТО ЈЕ САДА У РУКАМА СУДА НОЗ И ПОГАЦА И КАКО СУД БУДЕ ПОГАЦУ ПРЕСЈЕКАО ТАКО ЦЕ НАРОД ПОГАЦУ И ПОЈЕСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.09.2016 13:53

Па што је са дјаволима тикве садио? Сад ти исти држе судску одлуку у својим рукама и не дају му.

Name

за Микица

15.09.2016 14:00

У праву си Мурате Микицу!

Name

Домацин

15.09.2016 14:25

Улизицо,твој газда има зену тамо која је овластена за све његове послове,тако да за све постоји рјесење...А то погаца острица и остале глупости продај неуким и старим...

Name

Мики

15.09.2016 17:19

Казес Микицу ста ако остану радници без посла?! Питам ја тебе Микицу ста је са радника који су невезано за ову прицу вец остали без посла код истог господина а и њему слицних,ста је са тих радника и њихових породица? Страх за своју лицну егзистенцију тебе и остале браниоце гласноговорнике тјера на овакве коментаре подрске.Е све док свако само себе и свој интерес гледа, неце нам бити боље.Сто се не удрузисте када су други били у васој кози-наравно није вас дотицало...Ееееее мој Михајло Микицу.

Name

РереКоми

15.09.2016 20:35

У праву си! Ријетки се богате на прави нацин а и сто се улагања тице и то је народу ударило у зивац јер нормално је да цес улагати да би зарадио сто је ок али није нормално велицати такве као добротворе који то нису-јер такви не постоје у том смислу.Зна се ста знаци ријец и дјело једног добротвора а Павловиц је далеко од тога,да се не лаземо,оци су биле гладне за јос и јос и ето тезултата.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

15.09.2016 22:23

ДОНАЦИНЕ, без куце и куциста, морам да тебе упитам одкуда ти тако добро знас да је зена од Г. ПАВЛИВИЦА овласцена да распродаје добра: зграде и куце од Г. СЛОБОДАНА ПАВЛОВИЦА. Не прицај глупости. Ово је цовјеце Америка а није Босна у којој зене јос увијек барем на једно уво слусају свога муза. ЗАТО "ПАМЕТЊСКОБИЦУ" БЕЗ ПАМЕТИ У СЕБИ НЕ ПИСИ ГЛУПОСТИ. МИКИ, незнам колико је радника и због цега код Павливица остало без посла, алл знам сигурно да је Павловиц урадио за свој СРБски Народ висе од свију вас који сада из зависти преко коментара Павловица критикујете. ЗАТО урадите висе за своју земљи и народ од Г. Слободан Павловиан па затим несто казите и виците за себе да сте ЛОПОВИ а не за другог! За НЕРАДНИКЕ НИГДЈЕ ПОСЛЕ НЕМА, А ЗА РАДНИКЕ СВАГДЈЕ ПОСЛА ИМА. РереКоми, нисам јос видио ни твоју цркву у којој се Богу молис да ти опрости сто си тако зао, нити мост који повезује РС са СРБијом нити банку која незаконито послује осим код вас у Босни који незнате ни носа да обрисете али зато знате попут паса да лајете на мјесец и звјезде. ЗБОГ ТОГА ПРОЛАЗИТЕ У ЗИВИТУ СВОМЕ ОНАКО КАКО ПОСТЕНО РАДИТЕ!

Name

Професор

16.09.2016 09:14

Е мој неписмени Микицу гдје ли ти заврси основну сколу и гдје би у току рата србине који прицас о вјери и невјери и ста ти знас о законима и радницима који се боре за кору хљеба.И на крају,науци вец једном,онај ко не постује тудје не мозе волити ни своје а ти управо то и показујес својим неуким текстовима и мрзњом према свима који имају друго мисљење,вјеру,опредјељење..

Name

Бц

19.09.2016 07:47

Просетај Микицу по неким градовима РС гдје су људи заслугом твог омиљеног лика остали без посла,тек онда "мозда" сагледас и добијес право коментара а исто се односи на све остале гласноговорнике твога кова.Зато не коментариси тако горљиво ако вец не мозес да се суздрзис.

Name

Културни ниво

19.09.2016 23:27

Микицу ти си један необразовани необавјестени неотесано безобразни простак са ријецником ције би увредљиве коментаре требало забранити.свако има своје мисљење и наравно да се као такво не свидја свакоме али то не знаци да се морамо вриједјати.зато простацино глупа ско немас ста паметно онда немој ниста писати.

Name

ЈЕЛЕНА

16.09.2016 06:00

ЦИТАМ КОМЕНТАРЕ И НЕРВИРАМ СЕ. ЈАДЕ И БИЈЕДО СРПСКОГ НАРОДА. ДА СТЕ СЕ ВИ КОЈИМ СЛУЦАЈОМ ОБОГАТИЛИ КО ПАВЛОВИЦ НИ ФЕНИНГ НЕ БИ ПОКЛОНИЛИ НИ СИРОМАХУ. АЛ ВЕЛИКИ СТЕ ВИ МОРАЛИСТИ И КАЗЕТЕ МОРА ДА ЈЕ КРАО ТАМО ПА ИМА ТОЛИКЕ МИЛИОНЕ. А НАРОД ПО БИЈЕЉИНИ БОГАТИЈИ ОД ПАВЛОВИЦА, А ЗНА СЕ И КОЈИ КРИМИНАЛЦИ ХАРАЈУ И НИКО НЕ ХАЈЕ И ЊИМА СЕ УЛИЗУЈЕТЕ НАРАВНО. А ПАВЛОВИЦ БАМ НЕ ВАЉА. И ДА ВАМ ЈЕ ДА И ОН ЦРКНЕ И ДА СВЕ ПРОБАДНЕ ТАД БИ СТЕ БИЛИ СРЕТНИ. БОЉЕ ДА ЈЕ УЗИВАО СА СВОЈИМ МИЛИОНИМА НА ОСТРВИМА НЕГО СТО ЈЕ ВАМА ИСТА ДАО. МРАКО ЈЕДНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ЈЕЛЕНА

16.09.2016 08:44

ЛИЈЕПО ИМЕ ЛИЈЕПА ЈЕЛЕНА, СВАКА ПТИЦА СВОМЕ ЈАТУ ЛЕТИ, БОГАТИ БОГАТИМА А СИРОТИЊА СИРОТИЊИ. МИЛЕ, БОБАР, ПАВЛОВИЋ, СТАНКОВИЋ 1 и 2, ПАВИЋ,

Name

Ре

16.09.2016 09:07

Полако Павловицка немој вриједјати,нико ником не зели ниста лосе,народ казе-како радис тако ти је.Сто се тице поклањања народу,тај дио ти је нејасан,ко је коме ста поклонио,и засто упорно потенцирате прицу како је требао негдје узивати а не овдје улагати,јел га неко присилио на то или је то био његов избор.Хајде молим вас доста је васег хвалоспјева нико није наиван.

Name

Лепи

16.09.2016 12:51

Јецо сине немој се нервирати,то утице на лепоту а и Михајлу М. поруци исто,отици це му здравље а тако паметне коментаре писе, дивота их процитати.

Name

Неоисприча

19.09.2016 13:16

Направили куце поред ријеке поп и мафијаш. Удари невријеме једнога дана и гром запали куцу од мафијаса. Овај закука комшији-попу: комшо гром ми запали куцу, а овај му одговори: Дјаво донио, дјаво однио...

Name

Брцак - радник графама

18.09.2016 12:42

Има Павловиц осим банке јос фирми: Универзитет Слобомир, Бијељински Зитопромет, ИБД Брцко, Графам Брцко...итд. Стампарија Графам је основана уБрцком прије 70 година, у модерну халу од преко 1000 квадрата је изградјена поцетком осамдесетих година. Од 2007. је приватно власниство г. Павловица. Тренутно стање је: Блокирани рацуни, искљуцена струја, сви радници су отпустени као технолоски висак. Радницима није плацен ПИО од августа 2010. Знаци 5-6 година доприноси нису плацени. Има радника који имају све услове за пензију само да им се уплати стаз. Не бих даље…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник графама

18.09.2016 20:59

ПОРУКА РАДНИКА ГРАФАМА, КРАТКО ЈАСНО: МОЛИМО НАСЕГ ГАЗДУ Г. ПАВЛОВИЦА великог добротвора, ДА НАМ РИЈЕСИ УПЛАТУ РАДНОГ СТАЗА КОЈИ НАМ ЊЕГОВА ФИРМА ДУГУЈЕ ОД АВГУСТА 2010. ДО 1. МАРТА 2016. ХВАЛА!

Name

Ре

18.09.2016 22:50

Ма нееееее то је лаз као и све друге негативности о овом добротвору а то це вам појаснити велики патриота Михајло Микиц... Само да простудира текст.Ајде Микицу ста цес одговорити овим људима који и без пропасти врлог газде,пропадосе...Е мој народе,рекао сам,све док је Микица да бране само свој интерес не гледајуци тудје јаде,нама неце бити боље.Поздрав и за Јелену и слицне ликове.