Хафингтон пост: Србија је земља врсних програмера

Београд постаје популарно седиште иновативних технолошких компанија које овде проналазе врсне програмере са европским менталитетом, изврсним знањем енглеског језика и сјајним смислом за хумор, наводи амерички "Хафингтон пост".

Србија 14.09.2016 | 22:40
Хафингтон пост: Србија је земља врсних програмера
Овај лист сврста Србију међу пет светских земаља које нуде најквалитетније кадрове за покретање високотехнолошког пословања, а у тексту који потписује ауторка Милена Милићевић истиче се да је наша земља само у 2015. години "извезла" софтверске услуге у висини од 678,3 милиона евра.

Како се процењује, 30.000 програмера у Србији би одмах могло да почне да ради за плату двоструко већу од државног просека, наводи се у тексту.

Имајући у виду да предузетнички систем наставља да се развија кроз формално и неформално образовање, у будућности би требало очекивати још успешних предузећа основаних у Србији, закључује "Хафингтон пост".

У тексту под насловом "Пет земаља у којима можете да оснујете технолошке компаније и дивити се уметности", поред Србије се наводе Швајцарска, Сингапур, Холандија и земље Карипског региона.

Коментари / 0

Оставите коментар