Ф1: "Батону ће пријати пауза, Маса ме изненадио"!

Некадашњи возач Ф1 Рубенс Барикело верује да би Џенсон Батон могао да буде још бољи ако се заиста врати у Мекларен 2018. године, после једне сезоне паузе.

Остали спортови 15.09.2016 | 22:15
Ф1: "Батону ће пријати пауза, Маса ме изненадио"!
Барикело, који је био Батонов тимски колега када је Британац освојио титулу 2009. године, верује да ће пауза добро доћи возачу Мерцедеса.

Батон ће наредне сезоне преузети улоге резервног возача и амбасадора британског тима наредне сезоне, што ће Стофелу Вандорнеу омогућити прави деби у Формули 1.

Британац је потписао такав уговор по којем би 2018. године требало да се врати као редовни возач.

“Мислим да само он може да прича о томе. Када проведете толико времена у Формули 1, веома сте лимитирани у свом свакодневном животу, увек радите једно те исто. Ако желите да проведете време са породицом, то морате да углавите у своје обавезе према спонзорима, посете тиму, време у симулатору... Батон ускоро стиже до броја од 300 трка и нема сумње да је то ментално исцрпљујуће. После једногодишње паузе и због прилике да се врати, могао би да буде још бољи”, истакао је Барикело.

Барикело се такође осврнуо и на одлуку свог сународника Фелипеа Масе, који ће се на крају сезоне повући из Формуле 1.

“Масино повлачење ме је изненадило, нисам то очекивао. Нисам мислио да је време, али сам возач зна када је време да се окрене нечем другом. Као што сам и написао на друштвеним мрежама: Срећа вреди више од свега осталог што имате у животу. Он мора да буде срећан, а ја сам данас срећнији него у време када сам био у Формули 1”, рекао је Барикело.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар