Члан УО КС БиХ: Мулаомеровић мора да оде!

Горан Цвикић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине сматра да селектор "змајева" Дамир Мулаомеровић мора да поднесе оставку уколико се у Шведској не догоди чудо, односно БиХ избори Еуробаскет.

Кошарка 14.09.2016 | 14:45
Члан УО КС БиХ: Мулаомеровић мора да оде!
Након скандала који је почео инцидентом између Мирзе Телетовића и Џанана Мусе, а настављен свађом селектора са најбољим кошаркашем, оставке су неминовност.

Цвикић је ипак нагласио да тренер није једини кривац.

"Било би логично да селектор поднесе оставку осим ако се догоди сензација у Шведској, иако је то тешко очекивати. Након свих немилих сцена, морал екипе је пао, а иако се играчи декларативно изјашњавају да ће гинути на терену, у пракси је ипак другачије. Чини се да свако гледа како да што боље испегла своју статистику. Десиле су се ствари које су недопустиве, али тренер није једини кривац", рекао је Цвикић за "Независне новине".

Према његовим ријечима, ту мисли на неке људе из Управног одбора КС БиХ.

"Свако треба признати свој дио кривице, повући се из овог посла и ту мислим и на себе".

Тешко је говорити шта би се догађало да је умјесто Мулаомеровића прилику добио тренер Игокее Драган Бајић, али Цвикић сматра да је неке ствари још на припремама требало истјерати на чистац.

"Мулаомеровић је имао сјајну играчку каријеру, али није дорастао задатку. Код избора добио је прилику јер смо мислили да ће због тузланског поријекла имати бољу комуникацију са Елмедином Кикановићем, Јусуфом Нуркићем, Миланом Милошевићем, па и Мирзом Телетовићем, који није Тузлак али је добар дио каријере провео у том граду. Међутим, очито смо погријешили у процјени. Сада је најлакше бити генерал послије битке и рећи да смо требали изабрати Бајића, који би вјероватно направио неке резове у старту, али би и био под критиком јер се одриче важних играча".

БиХ у сриједу увече игра против Шведске (20 х) и за пласман на Еуробаскет неопходна јој је побједа од 40 разлике као и да се поклопе још неки резултати у другим групама.

Дакле остала је само теорија...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар