Канга: Већ сам схватио значај дербија!

Звездин првотимац Гелор Канга да очекује победу против Партизана у Хумској и наставак успешне серије.

Фудбал 15.09.2016 | 15:00
Канга: Већ сам схватио значај дербија!
Габонац ће у суботу бити један од многобројних дебитаната у "вечитим" дербијима, а предстојећи је 152. по реду.

Црвено-бели су после стартног ремија против Напретка из Крушевца (2:2) остварили седам тријумфа у низу и убедљиво воде на табели са чак девет бодова више од црно-белих.

"Нисам много времена провео у Београду, али већ сам схватио какву тежину носи вечити дерби, да и играчи и навијачи овде живе за ту утакмицу. Очекивања су велика од нас, али пошто смо отворили сезону на одличан начин пуни самопоуздања улазимо у меч", рекао је репрезентативац Габона за клупски сајт.

Канга истиче да је колектив важнији од појединца и да се екипа веома озбиљно припрема за суботу.

"Колектив нам је увек испред појединаца и из тако доброг односа стварамо и добре резултате. Не потцењујемо ниједног противника и знамо да у вечитом дербију неће бити лако. Озбиљно смо приступили припреми меча, као и сваком до сада, напорно тренирамо како бисмо у суботу донели радост нашим навијачима", рекао је Канга.

Он је уверен да ће Звезда победити, уз његов пун допринос.

"Битно је да на утакмици стојимо чврсто на земљи, да нас не понесе атмосфера. Сталоженом и сигурном игром можемо до циља. Значи нам што смо до дербија повезали седам победа и надам се да тај низ неће бити прекинут. Имамо играче који су ушли у серију, још неки појединац сигурно може да искочи и реши ову утакмицу. Да ли ћу то бити ја или неко други стварно није битно. Волео бих да асистирам за гол или два, надам се да ћу тако да допринесем победи", закључио је Канга.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се у суботу од 18 сати на стадиону у Хумској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар