Док се Хилари "лијечи", Обама "ради посао"

Док се Хилари Клинтон опоравља од “мистериозне болести“, у њено име говори актуелни председник САД Барак Обама – не бирајући речи.

Свијет 14.09.2016 | 09:20
Док се Хилари "лијечи", Обама "ради посао"
Он је на скупу Демократа у Филаделфији жестоко критиковао републиканског кандидата Доналда Трампа, али и изнео запањујуће констатације на рачун Владимира Путина.

“Када новинар пита Трампа зашто подржава тог типа, он каже да је Путин јак играч... Видите, он има подршку од 82 одсто грађана Русије. Па, да, Садам Хусеин је имао подршку 90% Ирачана... Ако контролишете медије, свима одузимате људска права, притварате дисиденте, онда се то догоди“, рекао је Обама.

“Он воли тог типа... Кандидат Републиканаца диже у небеса тог типа, каже да је јак лидер јер врши инвазије на мале државе, затвара противнике, контролише медије и води економију своје државе у рецесију“, додао је Обама.

Ово није први пут да се Путиново име користи у кампањи уочи избора за председника САД, али је актуелни становник Беле куће први пут користио овако јаке речи.

Како наводи новинар Грегори Копли, ово што се догодило је на граници бесмисленог.

“Ја 50 година пратим дешавања у америчкој администрацији и никада ндо сада нисам видео да актуелни председник кандидата опозиције назива непријатељем државе. Демократе криве преносиоца поруке како би скренуле пажњу са суштине поруке“, истакао је Копли.

Према његовим речима, ни Обама ни Клинтонова нису заинтересовани за интересе државе, већ да желе да победе и да наставе са радом у околностима “модерне демократије“ – тираније маргиналне већине над маргиналном мањином.

“Шта можете да мислите о томе колико пута је Путин поменут у кампањи, да не помињем наводе да су руски хакери напали мејлове Хилари Клинтон... То вас наводи да се запитате колико су очајни... Председник Обама је буквално изгубио сваки престиж у међународној заједници, све је изгубио и он је постао очајник“, закључио је Копли.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сабина

14.09.2016 07:23

Обама надмасио Зоранквица! Крив му Путин сто Хилари губи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

14.09.2016 12:10

Госп. Обама је све добро рекао и све је мање или више тачно. Неко ме се то чини птевише али је све тако. Трамп би морао знати да води кампању у САД у а не Русији.

ОДГОВОРИТЕ