План богатог тајкуна: Јељциновом на Путина

Михаил Ходорковски, некада најбогатији Рус и велики критичар Владимира Путина већ је почео с лицитацијом потенцијалних кандидата који ће покушати да прекину његову владавину на председничким изборима 2018. На списку је тренутно 14 особа, међу којима и Јељцинова ћерка Татјана Јумашева.

Свијет 14.09.2016 | 07:53
План богатог тајкуна: Јељциновом на Путина
Ходорковски, некадашњи шеф највеће руске нафтне компаније "Јукос", који данас живи у егзилу у Швајцарској, у понедељак је обећао да ће помоћи новчано и организационо особи који буде конкуренција Путину, пише "Њујоркер".
 
Користећи друштвене мреже Ходорковски је у понедељак објавио пројект "Уместо Путина", а на посебном сајту ће бити објављена имена свих потенцијалних кандидата. Циљ је јасан: коме корисници дају највећу подршку у онлајн гласању, тај ће бити кандидат ког ће богати тајкун лансирати у борбу против Путина.

Засада је на списку 14 људи али тај списак ће се полако ширити, каже руководилац "Отворених избора" Тимур Велејев.

Највеће изненађење је да се на списку Ходорковског налази и Јељцинова ћерка Татјана Јумашева, која је једно време оцу била "имиџмејкер" а у ствари се бавила кадровском политиком и наплаћивала "улазнице" бизнисменима који су хтели да дођу до Бориса Јељцина или утицајних људи у председничкој администрацији.

Путинов портпарол Дмитриј Песков у понедељак је изјавио да пројекат Ходорковског није интересантан Кремљу јер су га радили људи који су "одавно бесповратно удаљени од стварности, од Русије и од онога што се у њој догађа".

Извор: Тхе Неwyоркер

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неко мало паметан

14.09.2016 06:42

Од чега мисли да то све плаца?Ваљда нема више нафте да се краде од народа Русије и да се тајкун богати.Или му Запад мисли помоћи да сруше Путина па нек кошта шта кошта.Циљ свих циљева и јесте уништити Русију,отети јој природна богатства,направити биједу од Државе.Како то изгледа ево нам Сирија,Ирак,Либија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плаце

14.09.2016 13:57

Сирија,Ирак,Либија,СФРЈ,....итд.итд.....

Name

Драган

14.09.2016 07:11

Боже,боже,имаш све, а немаш памети, мој Ходорковски. Умјесто да уживаш,ти изазиваш судбину!

ОДГОВОРИТЕ