Ана Ивановић о мрачној страни спорта

Српска тенисерка Ана Ивановић сматра да су жене у тенису под великим притиском да изгледају као да су на модним пистама, а не на тениским теренима.

Забава 14.09.2016 | 07:15
Ана Ивановић о мрачној страни спорта
Након испадања са УС Опена Ана је објавила да ће се на неко време повући из тениса, а пред почетак овог турнира дала је интервју за британски сајт Рефинерy29, у којем је проговорила о тешкоћама са којима се она и њене колегинице свакодневно суочавају.

 - Девојке трпе велики притисак, не само због тога како играју, већ и како изгледају. То ствара стрес у којем се можете изгубити. Важно је да сачувате свој идентитет и да знате ко сте - рекла је Ана и додала:

- Наравно да тенисерке морају да буду јаке, али са друге стране медији стварају притисак да би требало да изгледамо као манекенке, што је немогуће. Не можете тако да играте тенис јер морате да имате снаге за меч од два или три сата.

Ана је од недавно на мети критика, пошто је фанови на друштвеним мрежама често оптужују да је постала као манекенка. Наиме, госпођа Швајнштајгер на теренима ниже поразе, а ван њега насловне стране престижних модних магазина.

Она је у интервјуу открила и да жели да разбије предрасуде о тенисеркама.

- Мислим да је тенис мање гламурозан него што људи мисле. Захтева много напорног рада, и људи не виде колико тренирамо и ван терена. Виде нас само на турнирима и на путовањиам и мисле да је то лако. Али, то није тако лако. Тенис захтева много посвећености и жртвовања - рекла је она и истакла:

- Мислим да морамо да се подсетимо да је тенис спорт и такмичење, и да смо због тога почели да га играмо, јер волимо саму игру. А на крају крајева, ми смо ту због своје страсти и јер уживамо и да бисмо дали фановима разлог да навијају. Потребно нам је више ривала. Морамо томе да се вратимо, јер је тренутно важније ко шта носи на терену, а мислим да то није начин да промовишемо спорт.

Блиц
фото: инстаграм

Коментари / 0

Оставите коментар