"Нуркић није тражио посебан третман"!

Центар Денвера и репрезентације Босне и Херцеговине Јусуф Нуркић размислиће о даљим наступима у "змајевима" због оптужби између осталог и да је тражио посебан лет за Шведску за посљедњи меч у квалификацијама за Еуробаскет 2017. године.

Кошарка 13.09.2016 | 15:45
"Нуркић није тражио посебан третман"!
Након скандала који је потресао "змајеве" због сукоба Мирзе Телетовића и Џанана Мусе, поједини медији су покушали да креирају и "случај Нуркић", који је наводно тражио посебан лет за Стокхолм, одвојен од остатка тима који предводи селектор Дамир Мулаомеровић.

Такве тврдње оштро је у изјави за "Дневни аваз"демантовао Мирсад Ђонлагић, члан Управног одбора Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине.

"Искрено, не могу да схватим докле иду подметања и инсинуације и шта је циљ оних који их пласирају. Због спортске јавности дужан сам рећи истину, а то је да Јусуф Нуркић није тражио никакав посебан третман и да је начин одласка у Шведску био искључиво одлука и план стручног штаба", изјавио је Ђонлагић сарајевском листу.

Потом је појаснио због чега је Нуркић летио у Шведску одвојено.

"Првобитни план је био да капитен Мирза Телетовић, а након његових навода о здравственом стању због којег није путовао у Русију, заједно са генералним секретаром Дубравком Барбарићем, путује у Шведску преко Беча, значи нешто краћом рутом, а остатак репрезентације преко Истанбула".

Ипак, да Мирза не би ишао сам од играча, на иницијативу стручног штаба на лет за Беч је укључен и Нуркић, који, како је нагласио Ђонлагић, није то ни тражио, већ је то била одлука руководства репрезентације.

С обзиром да Телетовић ипак није отпутовао у Шведску, летом преко Беча отпутовали су само Барбарић и Нуркић.

"Желио бих још рећи да је Јусуф Нуркић бисер бх. кошарке, то је показао залагањем на квалификацијским утакмицама и он још низ година треба да буде ту, као један од лидера", нагласио је Ђонлагић.

Након "прозивки" које су пласиране у појединим медијима да је тражио посебан третман, Нуркић је најавио да ће по завршетку квалификација размотрити своје даље учешће у репрезентацији БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар