Жесток обрачун Путина са криминалом у Русији

Више од 120 милиона евра у готовини надјено код високог званичника за борбу против корупције у Русији, коме је одредјен притвор због "велике корупције", саопштиле су власти.

Свијет 12.09.2016 | 22:45
Жесток обрачун Путина са криминалом у Русији
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас новинарима да је председник Владимир Путин обавештен о том случају и додао да је борба против корупције тежак процес.

Дмитриј Захарченко, шеф Одељења за борбу против економског криминала, повезаног с Министарством унутрашњих послова, у суботу је притворен под оптужбом за корупцију и злоупотребу положаја.

Истражитељи су у петак у стану његових родјака и у његовом аутомобилу нашли новчанице укупне вредности веће од 120 милиона евра у разним валутама.

Руски медији су објавили снимке стотина свежњева новчаница нагомиланих у картонским кутијама и пластичним врећама.

По изворима блиским служби безбедности, преноси лист Новаја Газета, хапшење Захарченка повезано је с хапшењем криминалног боса Захарија Калачова пре неколико месеци.

Више званичника Руског истражног комитета, задуженог за главне кривичне истраге у Русији, ухапшено је у јулу под сумњом да су затворили очи пред активностима тог "кума криминалне групе", у замену за мито од милион долара.

Дмитриј Захарченко је током саслушања у суду у суботу демантовао своју повезаност с организованим криминалом, наводећи да надјени новац не припада њему, али одбијајући да каже одакле му је дошао.

По листу Новаја Газета, то је новац од проневере више од 350 милиона евра приликом расформирања банке Нота коју је руска централна банка затворила новембра 2015. године.

Број спектакуларних хапшења високих руских званичника због корупције је порастао последњих месеци, а стручњаци оцењују да је то у оквиру реорганизације безбедносних служби, које су некад и у медјусобном сукобу.

Извор: Бета

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цака

12.09.2016 18:30

да то није Бобарова лова , за сваки случај , нек се нађе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметни

12.09.2016 19:17

Ма стварно да није твоја струцњак за економију

Name

Дејо

12.09.2016 18:53

Путин му подметнуо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледам и мислим

12.09.2016 19:27

Каква борба какав Путин,па њему се по свијету возају тајкуни у најскупоценијим јахтама,а онај у Лондону незна шта са парама.Русија је покрадена исто као и Србија,тајкуни зација је систем. Представе се праве повремено да народ не полуди гледајуци пропаст сопствене економије.Ту су Мисковиц,Беко,Костиц и многи други који се народу а и власти смију у лице. Не може им једноставно нико ништа.

ОДГОВОРИТЕ