Биједа је са њима сишла корак дубље

Ружица, Новак, Михајло и Ивана су дјеца једне сиромашне породице из Братунца.

Република Српска 12.09.2016 | 19:04
Биједа је са њима сишла корак дубље
На Балкану се данас многи осјећају сиромашним, али у случају породице Секулић сиромаштво је отишло много даље од теоријског поимања тог појма. Ова дјеца заиста немају шта да једу. Беба Ивана је у болници у критичном стању због глади!



Шесточлана породица Секулић живи у селу Грабовачка Ријека на подручју општине Братунац, а у кући у којој спавају здрав и имућан човјек би се разболио. Како живе ова болесна и гладна дјеца - то већина људи не може ни да замисли.



“Један од синова има проблем са видом и родитељи никад нису имали довољно новца да га одведу код љекара, други је имао операцију бубрега и никад није узимао терапију, опет због недостатка средстава. Беба је била у критичном стању ових дана”, рекла је у изјави за БН телевизију њихова познаница Свјетлан, која се труди колико може да им помогне.



Ни родитељи нису доброг здравља. Мајка Вера је особа са менталним сметњама, а отац Станко има лакши инвалидитет руке.



Без основних услова за живот - воде, хране, купатила, без подршке надлежних служби и друштва у цјелини ова дјеца су осуђена на мучан и тежак живот.



Чак ни ове неусловне, прљаве и запуштене просторије у којима живе нису њихове. А осим сигурног крова над главом, њима је најпотребнија храна, каже Свјетлана за БН телевизију.



Она је покренула хуманитарну акцију да би им помогла и успјела је сакупити нешто хране,  одјеће,  новца и креветац за бебу, али јасно јој је да то није довољно. Секулићима је потребно трајно рјешење, које ће омогућити бар мало условнији живот. Онај минимум животних услова који заслужује свако дијете на свијету.  


И тај “минимум животних услова” је различито схваћен појам међу људима и вјероватно не треба да се осуђујемо због тога, али било би добро када би сви заједно дали све од себе да сва, па и ова дјеца имају кревет и да не иду гладни на спавање.


Ако им можете и желите помоћи, позовите Свјетлану на број 066 809 299.



БН телевизија

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

рт

12.09.2016 17:21

Ма где је сад Додик и паре које иду за референдум? О овоме сам писао пуно пута. Ја цу увек цу помоци а Додик милијоне на референдум. Могао је 200 породица помоци и збринути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама

12.09.2016 18:22

Немам ниста против породица са висе дјеце,цак им се дивим,ал овим родитељима дјецу треба одузети. То је за ову дјецу спас.

Name

Димњачар

12.09.2016 19:26

Коме си ти "мама", ја му се искрено дивим. Увијек је било сиротиње и људи са менталним потешкоћама, који нису сами бирали гдје ће се родити. Ова жена не гледа на своју дјецу као на другачије или мање вриједне, нити је свјесна својих поступака. За то постоје ПЛАЋЕНИ социјални радници, који би требали да јој помогну. Ако треба и операција да више не рађа, а за дјецу немам коментара. Је..м од А до Ш, од А до Ж, сваком доктору који од оваквих људи тражи некакву "овјерену" књижицу као услов да им помогне. Ја би украо лијекове из болнице да сам доктор и помогао оваквим несретницима. А "директор" или "шеф" који би ме покушао спријечити би завршио на Максилофацијалној хирургији! Дабогда вас Бакир сваки мјесец изводио на референдуме, да вас сваки кошта црно испод ноката. Све док сви не будете "богати" као ова породица! Само ручак за Вучића на отварању једног ауто-сокака је могао хранити ову дјецу наредних 6 мјесеци! Она сељачка табла "Ауто-сокак 9-ти Јануар" је коштала минимум 1500 марака! Како сте кренули, неће вас што би реко Деретић бити ни за под једну шљиву, тарзани на батерије!

Name

оооо

12.09.2016 20:51

Да одзацар није.проклизао мало

Name

мила

12.09.2016 18:12

страсно катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

12.09.2016 18:26

Докле нас је довела политика СНСД -а,жалосно а они се возају хеликоптерима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацим

12.09.2016 18:51

Циме се воза нацелник Братунца? Сигурно не таљигама а ово је,првенствено,брига локалних зсједница и центра за социјални рад!

Name

Ре

12.09.2016 19:00

Да да СНСД јој направио дјецу иако има менталних проблема

Name

ре валтер

12.09.2016 19:07

Какве везе има СНСД са овим мајке ти?! Мени је жао ове деце јер су у старту осуђена да пате са оваквим родитељима! Нису способни обезбедити нормалне услове за живот али су спремни да се клепају и рађају сиротињу... После се појаве на ТВ и крив им Додик, Босић итд... Ако ниси спреман да обезбедиш деци основне услове за живот, онда се задржи на једном детету...

Name

Социјала

12.09.2016 19:08

Па ви људи нисте исправни! Вама је за све Додик крив. Какве везе има Додик или Мицо Дјуро... са овим људима ? Ваљда постоје у тој "дрзави" социјалне слузбе које треба да брину о таквим породицама а не председник. Ту нико не ради посао за који је плацен у томе и јесте нас проблем а и ово двоје да имају имало мозга не би децу ни радјали. Ако вец немају могуцност да деци прузе колико толико нормалан зивот могу макар да се потруде да мало распреме и поцисте ово смеце да не заразе децу. Децу треба под хитно послати у дом макар це имати мало боље услове

Name

Ре

12.09.2016 19:22

Слусај валтер.није додик и дрзава и народ овој будали дјецу правијо и радјо мени није зао оваквих људи све ми моземо лец на ледја и родити цитав фудбалски тим и кривити сустем и дрзаву за свој цеиф нај лаксе је накотити дјеце и пустити на улицу да гладују мајкама као ова зена сто је треба их устројити свако себи дјецу прави не прави их дрзава вец луде па дреце по тв немају ста јест сто не мисле на то цим це их хранити кад се ка..ју

Name

Миле

12.09.2016 20:13

А прицате о белој куги а кад цовек не вади онда онда је будала ово треба дрзава да узме бригу о сваком детету а не да смањује и децији додатак залосно од ови политицара сто се накрадосе незнају ста це са парама и опет им мало

Name

ре "слусај Валтер"...

13.09.2016 19:17

Ста мислис, да ли је боље да ниси ниста написао, кад (ако) си процитао свој коментар?

Name

Немања

12.09.2016 18:51

Погледај дом свој андјеле....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

14.09.2016 09:17

Скини паучину с' оцију.Видецес призоре потресне,видецес несрецне и болесне видецес чемер смрт у јад...Анђелеееее

Name

Слусај!

12.09.2016 19:12

Сиромаство је теско . Медјутим, има воде и луксије па то опрати. Мени сви изгледају усмрдјено, а мати има несто сулудо у оцима. Код њих има посла за социјалну слузбу. Ја, лицно, малтене немам ниста, али сто имам то оперем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упаљац

12.09.2016 19:13

Јадна дјеца! Аовоим родитељима је најбоља помоц ; САКА КОНДОМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исмет

12.09.2016 19:31

за маму одговор ако мозете помозите ако не стављајте оваке коментаре бн хвала за ову акцију

Name

мама

12.09.2016 19:43

Исмете зар ви нисте видјели ове слике. Њих када би уселили у трзни центар и све у њему донирали неби помогло. Ова дјеца су угрозена у сваком погледу.

Name

корни

12.09.2016 19:46

Билборди и плакати су приоритет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатори свих вијера, један је Бог...

12.09.2016 19:53

Па могли сте сви одвојити по неколико км, а они сто су зестоки вјерници као нпр Михаило Микиц су могли дати и висе за брацу и сесте СРБе, зар не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свјетлана

12.09.2016 19:58

Престаните са оваквим глупостима, СРАМ ДА ВАС БУДЕ! Ако не мозес помоци, прескоци вијест и довидјења. Какве глупости писете, најезим се. Ниста они тразили нису ни од кога, зове и пате се сами, ја сам та која је одлуцила да скупи људе и помогне имм зао ми је деце. Систем нам је такав да не реагује, БЕЗ ОБЗИРА КО ЈЕ ВЛАДАЈУЦА СТРАНКА У ОВОЈ ОПСТИНИ. Господји којој делују УСМРДЈЕНО, зелим дуг зивот и напредак, али срам да је буде за овакве коментаре. ВОДИМ СЕ ОНИМ- АКО НЕ МОЗЕС И НЕ ЗЕЛИС ДА ПОМОГНЕС- ПРЕСКОЦИ ТЕКСТ И МИРНИ СВИ. Поздрав добрим људима који разумеју који је циљ ове акције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

12.09.2016 21:39

Свака ти цаст.Дабогда имала среце гдје год се окренула.Нек ти бог да здравља и свега лијепога.

Name

СС

13.09.2016 07:31

Ма дајте не мозе опрати серпе и лонце а има та лак да лакира нокте

Name

Свјетлана

13.09.2016 08:55

Среца па ти имас остро око и видис све детаље, а промице ти податак да зена има менталне сметње. Ко смо ми да осудујемо некога, а да не погледамо прво испред себе? Да ли ти мислис да ја не могу своје време искористити за неки одмор или несто, уместо сто овим мукицама покусавам помоци, јер их је дрзава, социјално занемарило? Ниси био у овој ситуацији, ниси био у овој куци, НЕ ЗНАС, НЕ ПРИЦАЈ НАПАМЕТ!! Не мозес помоци, окрену главу као и многи. Мене је срамота ста све писете, срамота ме је васе срамоте. Аплеујем на све да престану да пису болесне глупости. АКО ЗЕЛИТЕ ПОМОЗИТЕ, ДОБРА ВОЉА, АКО НЕ ЗЕЛИТЕ, НЕМОЈТЕ ПЉУВАТИ, ЈЕР НИКАД НЕ ЗНАТЕ СТА ВАС ИЛИ ВАСЕ ДЕТЕ СУТРА ЦЕКА. Поздрав за све добре људе који разумеју ову акцију.

Name

Анонимус

12.09.2016 20:10

Видим да неки у коментарима бране СНСД и актуелну власт. У праву сте господо. Нису Додик и његови правили дјецу. Али зато јесу украли будућност и ове али и друге дјеце. Због њихових крађа Центри за социјални рад су без пара и немогу да обављају оно због чега су основани. Сјетите се само колико се је накрао бивши министар здравља Ранко Шкрбић. Па онај прије њега, па онај после њега. А колико их само има. СНСД банда пије крв овом народу, краде и пљачка већ деценију. А тек колико је тежак њихов шеф. Е моји луди Срби баш имате кратко памћење. СНСД у текућој кампањи пропагира "Плус пет" тј. рађање петоро дјеце. Ово је права слика њихове кампање о повећању наталитета. Брука и срамота ове напаћене и опљачкане Републике СрБске и свих нас који у њој живимо. За мање од мјесец дана имате прилику да црвене злотворе бар на локалу пошаљете у прошлост а неке Бога ми и у затвор. Али познавајући вас, неће бити ништа од тога. Прече од жибота ове дјеце су вам бандера или кубик шљунка. Срам нека вас буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевце

12.09.2016 21:36

"Анонимусу"свака ти цаст за овај коментар.У праву си не 100% него 1000%.Свака ти је ријец на мјесту.Све су нам лопови пограбили и покупили тако да це и наси праунуци да испастају због тога.А зао ми је ове дјеце из ове прице срце ме боли и дуса.И ја сам мајка.Ово је бас тузно превисе кад дјеца гладују и немају гдје да спавају.Недај бозе ником.Ј.... ти овакву дрзаву.Ово је ЗЛО великоооо.И јос несто.Недам глас ни снсд,ни сдс ма ником недам.Позз

Name

ре анонимус

13.09.2016 05:42

Снсд није правио ову несрецну дјецу и не мијесај плитику у све! Опстина и њен центар за скцијслни рад први је требао помоци.Назалост,примитивизам и биједа вијек иду заједно и ту нема помоци.

Name

Ре

13.09.2016 09:37

Па ваљда они на власти требају стварати дрзаву и борити се против оваквих ствари, а не урликати под саторима.

Name

ПЕНЗИОНЕРКА

12.09.2016 20:11

неодговорно родитељство прије свега, хајте контрирајте. па знају ли ти сиротани шта је презерватив, праве дјецу а знају у старту да немају од чега подизати их........ у дом са том децом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

12.09.2016 21:28

Јој ти пензионерко идес ми на нерве.Какав презерватив какви бакраци,видис да је зена ментално болесна.Зао ми је те јадне дјеце.Једино сто си мало у праву то је овај дом.Ал ста да радимо таква нам је дрзава.Једни немају ста да једу а други тросе паре у непотребне ствари.Поготово овако кад су избори,онда се бас тросе паре.

Name

Бики

12.09.2016 20:20

Сви сте у неку руку у праву, али тешко овој дјеци. Бог да дјецу тамо гдје немају хљеба да једу, а гдје могу имати нормалан живот тамо их нема. Валда је то божије давање у сваком случају немојте људи да се Гријесите сви смо ми различити судбина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

12.09.2016 21:09

Какав бог,ста прицас да ли си нормалан?

Name

Леко

12.09.2016 20:22

Битно је да новац постоји за саторе и закуске а за ове јаднике не постоји право за зивот достојан цовјека.Спомињете социјалне раднике исти ти би цркавицу украли од оваквих биједника и потросили на саторе и закуске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мама

12.09.2016 21:01

Људи па видите ли ви ову бебуску. Ово двоје су болесни. Спасите дјецу.

Name

Мики

12.09.2016 20:46

Још један доказ ко и како води РС. Нису схватили одлуку суда у вези празника хе хе хе Ова породица у невољи да и Бог плаче а елита иде у Венецију и пијуцка вино.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрелац

12.09.2016 20:55

'Социјала', свака цаст за коментар! Сваки нормалан цовјек треба тако да мисли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душе драге

12.09.2016 21:00

Па зар ово код нас исад постоји ?! Стид ме до чега смо ову земљу дотјерали, сви колективно. Помозите људима да отворе рачун у банци... радо бих им помогао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

12.09.2016 21:02

Свака част овој жени која је. покренула акцију, ко мозе нека помогне мислим да нема потребе вриједјати никога нико не тјера никог да мора помоћи то је добра воља народа хвала ти господјо и у. моје име. подржавам вас у овој акцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

12.09.2016 22:00

Кад Срби на улици сретну, казу ми хвала сто си нам сацувао достојанство. Не мозе нам нико ниста јаци смо И од судбине. ..

Name

кратко појасњење за све

12.09.2016 21:48

Дотицна зена је оцито теско болесна и има тих становитих проблема.Назалост ни њезин смјестај у менталну установу не би довео до тога да се дјеца не радјају,осим ако се не би затворила у изолацију.Мозда да је некакво рјесење стерилизација ал то се код јуди не ради,најбоље би било да се угради спирала,мислим да струцњаци могу тај проблем да ријесе.Сто се пак дјеце тице,социјална установа уз вјестака психијатријске струке би требала да утврди да ли су родитељи способни да се брину о дјеци.Ако јесу у сто вецина овдје сумња,онда би се требало ангазовати да се обезбједе какви такви хигијенски услови да дјеца могу да презиве.Они јос увијек нису тески болесници којима треба стотине хиљада за лијецење тако да би се са мало труда и новца куца довела у колико толико услован објекат за становање.И дјеца да се нахране и посаљу у сколу јер једино их то сутра вади из ове биједе.Вецина це мозда реци да треба дјецу дати у дом ал какви такви то су њихови родитељи и ако несто не знају или раде погресно не раде то са лосом намјером.Требало би им се помоци,за то овој власти не треба референдум (који посље свега нит цему слузи нит има ико да га призна а потросице 2 или 3 милиона марака који рјесавају стотине оваквих слуцајева)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

12.09.2016 22:18

Свака похвала зени Која је помогла да свет види тузну И рузну истину РС и слику великих срба сто бране србство све су оплацкали од народа И дрзаве ,национализам на сваком мјесту,криминал ,корупција,јад И биједа на сваком мјесту ,завадјени са Целим светом то су дјела великих бранитеља србства од 1992 до данас Која треба да се стиди сваки постени србин И да се огради од тог зла И немани која му је набацила омцу постеном око врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Галеб

13.09.2016 19:34

Мозда си у праву али ако се цовек мало размисли увек је било и бице сиротиње.Вековима је сиротиња само "бринула" о наталитету и опстајању краљевина и дрзава. Плацали су порезе,давали харац, исли у рат а зивели онако како никада не би зивео ни један од оних паразита, који су профитирали од саме цињенице да они постоје.Зато,не треба их исмејавати,као неки,ако им цовек не мозе или не зели помоци,мозе их оставити на миру. П.С. Колико и где има тих домова за ту сироту децу.Ако их негде има,обидјите и видите како деца тамо зиве.

Name

Ана

14.09.2016 04:44

Под хитно треба да реагује Центар за социјални рад у Братунцу. Породици треба подрска И помоц, али прије тога дјецу треба измјестити у неку здраву породицу или дом у Бањалуку док се физицки И ментално не оправе. За то вријеме радити на осназивању родитеља за улогу родитеља , ако постоји капацитет код ове мајке за ту улогу. Приоритет је сад подрска дјеци. Ово је срамота И туга . Не слазем се са акцијом коју води Свјетлана, то је само тренутно гасење позара. Треба акциха за дуготрајно рјесавање овог проблема. Свјетлани треба захвалити сто је ову срамоту друства објелоданила

Name

милекраде додик

12.09.2016 22:50

Гласајте за мене,после избора,ако ја победим ово неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Маму

13.09.2016 03:54

ЈЕДИНО СИ ТИ ПРЕПОЗНАЛА ЗАИСТА ИСТИНУ.. НАЗАЛОСТ ДА БИ СЕ ДЈЕЦА СПАСЛА МОРАЈУ СЕ УЗЕТИ ОД РОДИТЕЉА СМЈЕСТИТИ У ДОМ И РАДИТИ СА ЊИМА ДА БИ СЕ ОСПОСОБИЛИ ДО ПУНОЉЕТНОСТИ . А РОДИТЕЉЕ ИСТО ТРЕБА ПОДРЗАТИ СА СТРУЦНОМ СОЦ.ПОМОЦИ КАКО ЛИЈЕЦЕЊЕМ ТАКО И ЗБРИЊАВАЊЕМ У ЈЕДАН ПРИКЛАДАН СМЈЕСТАЈ. МАМА У ПРАВУ СИ.. А ЗА ОВЕ ГОРЕ КОМЕНТАРЕ ...НИЈЕ НИ ЦУДО СТО ЗИВИМО У ОВОЈ Ј.БОСНИ И РЕП.СРБ. СА СВИМ ОВИМ .Ј... ову дрзаву са оваквим и сл.коментарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

13.09.2016 18:31

Једино рјесење за ову дјецицу је дом,гдје це имати колико толико нормалне услове за зивот.

Name

Сwе Мирко

13.09.2016 05:19

Бем ти дрзаву ово немогу да верујем да постоји у 2016 години. Једно се питам дали сте ви који зивите доле толике овце или о цему се ради? Они вам сервирају национализам и мрзњу а ви као сомови се упецате на то. Дали сте икад цули за рец "револуција"? Ако мислите да це те на том простору успјети истријебити једни друге онда се господо грдно варате.. За дотицну подхитно укљуцити социјално ако га уопсте има...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сwе Мирко

13.09.2016 05:24

Подхитно укљуцити социјалне раднике ако их уопсте има...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

13.09.2016 05:56

За овакве случајеве којих је пуна наша Република највише су криви људи у власти. Не може Миле Додик имати куле и виле, а да наша дјеца немају за хљеба. Нису за ово криви муслимани и Хрвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

13.09.2016 06:24

Има ли нека Црква,да људима у невољи помогне,или нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XцX

13.09.2016 10:11

Овдје су цркве и дзамије продузене руке политицара. Никада у повијести попови и ходзе нису били овако богати као сто су данас само да би потпомогле национализму и гурању у "свој тор"...

Name

Магистра витае

14.09.2016 06:26

Кроз историју је добро позната социјална неосјетљивост СПЦ-а према своме стаду. Није то од јуче. Има мноштво свједочанстава, записа путописаца још од средњег вијека па на овамо. Сада је евидентно само по себи, свуда видљиво. Увијек су уз власт, уз властодршце, а поготово самодршце. Такве највише воле, готиве их, подржавају и навијају.

Name

Градјанин

13.09.2016 06:34

Ово постоји свугдје. Ко није путовао по Азији и Централној Африци не зна ста је сиромаство. Мени није јасно како неко ову зену не стерилисе. Оцигледно је да није социјално и емотивно здрава. Заиста требају ту слузбе да се укљуце, ако вец нису, јер она це сигурно јос "бити активна". Види се изразу лица да гдји треба помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин Гаврић Братунац

13.09.2016 16:28

ГДЕ су социјални радници,раде ли шта или време проводе у канцеларији или парадирају по граду.Имају ли они у себи имало одговорности да дозволе овако нешто.

ОДГОВОРИТЕ