Може ли Стан да освоји Вимблдон и комплетира Гренд слем?!

Трећи тенисер света Стан Вавринка тријумфом на УС опену освојио је трећи различити Гренд слем.

Тенис 14.09.2016 | 12:45
Може ли Стан да освоји Вимблдон и комплетира Гренд слем?!
Вавринка је тријумфовао на Отвореном првенству САД, победом над Новаком Ђоковићем у четири сета – 6:7 (1-7), 6:4, 7:5, 6:3.

Швајцарац је добио 11. узастопно финале, међу којима су она на Аустралијан опену и Ролан Гаросу, па му остаје само Вимблдон.

Он је са 31 годином постао најстарији играч који је освојио Гренд слем после Андреа Агасија 2003. године – има три победе над бројем 1 у каријери и све три су дошле у финалима највећих турнира.

„Па шта? Хоћете да кажете да треба да се фокусирам само на Вимблдон?“, кроз смех је Стан упитао новинара који га је питао да ли има план за тријумф у Лондону.

„Не постоји план, једино то да ћу гурати себе до максимума и покушати да будељ што бољи играчи. Нисам довољно добар да бих могао да кажем: ’Ок, ове године ћу освојити Гренд слем’. Никако“.

Момак из Лозане навео је да још не размишља о Вимблдону.

„Далеко је, још је рано да се размишља о Вимблдону. Мислим да и на трави могу да играм свој најбољи тенис, али до никада до сада нисам прошао четвртфинала. Постоје много бољи играчи на тој подлози од мене. Покушавам сваке године да напредујем и пронађем решења. Ове године имао сам некога у тиму ко ми је помогао да мало боље разумем игру, али тамо још нисам играо најбољи тенис. Надам се да ће се то десити“, закључио је Вавринка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар