Селектор Грузије, Кокошков: Побједу и пуно срце носим са Косова!

Српски стручњак, Игор Кокошков је славио победу над самопроглашеном Републиком Косово у оквиру квалификација за Евробаскет 2017. године.

Кошарка 13.09.2016 | 14:45
Селектор Грузије, Кокошков: Побједу и пуно срце носим са Косова!
Кошаркашка репрезентација Косова одиграла је недавно прву званичну утакмицу у Словенији, а у 4. колу квалификација за Европско првенство дошао је ред и на гостовање изабраника Игора Кокошкова. Нашег стручњака позвали смо како би нам пренео утиске са меча који је припао његовим пуленима (91:81) у Косовској Митровици уз доста муке.

- Први пут сам био на Косову. У неком тренутку меча смо чак и губили, али ја сам знао да ће бити тешко јер је пут био напоран. Спавали смо у Приштини, а играли у Косовској Митровици, што је око сат времена пута. То није из безбедносних разлога, већ је ФИБА проценила да хала у Приштини није адекватна, али ми смо имали добре услове, били смо у сјајном хотелу и ниједног момента нисмо имали непријатности, нити било какве провокације. Задовољни напуштамо Косово - објашњава Кокошков за “Блиц”.

На констатацију да у свом тиму има играче који су играли у Србији и више пута говорили да им је наша земља други дом, Кокошков каже:

- Ми не можемо побећи од тога ко смо и шта смо, али нисмо имали мотивационе говоре пред меч. Фокусирали смо се само на то да победимо јер смо играли под притиском и постојимо у историји кошарке, тријумф се очекивао. Док, са друге стране, Косову је успех само што имају прилику да се такмиче, а победа би била само бонус. Тешко је играти и пред њиховим навијачима јер су фанатични као ретко који у Европи пошто је за њих све ово историјски моменат. Сведоци смо свега и свачега, али заиста нисмо имали никаквих проблема.

Осим Словеније и Косова, у групи Е су и Украјина и Белорусија, а Словенија је прва са четири победе, без пораза.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар