Браћу прогутало Сребрно језеро

Незапамћена трагедија потресла је јуче Рачу Крагујевачку, јер су два брата Стефан (14) и Никола Петровић (13)  из тог мјеста током школског излета нестали под водом Сребрног језера.

Србија 12.09.2016 | 22:43
Браћу прогутало Сребрно језеро
Подсјетимо, рођена браћа Стефан (14) и Никола Петровић (13) из села Трска код Раче Крагујевачке утопили се јуче по подне у Сребрном језеру код Великог Градишта, где су били на школском излету.

Пошто је им је саопштена страшна вијест, родитељи браће одмах су се упутили на лице мјеста, где је полиција већ започела ронилачку потрагу за браћом. Дошавши на мјесто несреће, срца ни мајке, ни оца нису могла да издрже толику бол - обоје су пали у несвијест на обали. Крици мајке одзвањали су пустом обалом.

Несрећна браћа били су ученици Основне школе „Карађорђе“ у Рачи, а како Курир незванично сазнаје, они су као чланови Клуба малог спорта у овој школи за викенд играли фудбалску утакмицу с вршњацима у Пожаревцу.

Турнир у фудбалу

"На меч их је водио директор школе, а након што су изгубили утакмицу, отишли су да посјете Сребрно језеро, да се мало одморе и проведу. Тамо су изнајмили двије педалине и на свакој је било по петоро дјеце. Током вожње млађи дјечак је скочио с педалине у воду и у тренутку почео да се дави. Старији је одмах скочио за њим, али су послије неколико тренутака обојица нестали под водом", казао је за Курир извор из истраге.



Престрављена дјеца, која су утапање својих школских другова уживо посматрала с педалина, почела су да вриште и дозивају помоћ.

Директор школе одмах је позвао полицију и Хитну помоћ, који су по доласку алармирали и рониоце.

"Због кише и лошег времена видљивост у води је нула процената, због чега је мало вјероватно да ће их брзо пронаћи", додао је извор Курира у тренутку кад су рониоци улазили у језеро како би детаљно претражили дно.

Врисак дјеце

Трагедија је убрзо окупила и велики број мјештана и викендаша, који су са невјерицом посматрали драму која се одвијала.

"Сједио сам у близини обале и изненада чуо вриску дјеце. Сјео сам на своју педалину и допливао до њих. Од престрављености и непрекидне вриске једва сам успео да схватим шта се заправо догодило", казао је мештанин Марко Р.

Он напомиње да није видио да су дјеца коју је затекао на педалини носила сигурносне прслуке.

Сестра остала сама

Мјештане Раче Крагујевачке шокирала је трагична вест да су браћа Никола и Стефан током школског излета нестали у дубинама Сребрног језера.

"Ово је незапамћена трагедија. Јадни њихови родитељи и сестра, која је са Стефаном била близнакиња. Како ће то преживјети", питали су се јуче мјештани Раче.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

жика ж

12.09.2016 09:26

КО НАМ ВОДИ ДРЖАВУ:ВУЧИЋ, ДОДИК? РАЗМИСЛИТЕ МАЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешо

12.09.2016 10:18

Ниси ти добар с главом. Дјеца су се утопила. Трагедија...

Name

Велибор

12.09.2016 21:49

Ал си коњ бозе сацувај

Name

мој народе

12.09.2016 12:26

Која је ово будала Зика,какве везе има Додик и Вуциц,бозе будалетине.Дјеца,андјели су се утусили,ста су они богу згријесибогЛака им црна земља била,вјецна им слава.Породици најискреније сауцесце,бозе драги туге велике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мммм

13.09.2016 05:50

Директор и изнајмљивац педала без застите (прслука) на робију. Јадни родитељи! Сауцесце!

ОДГОВОРИТЕ