Исповест Милице Дабовић: Атмосфера на ОИ у Рију је била ужас!

Искусна кошаркашица Србије каже да је атмосфера у нашем тиму током ЛОИ у Рију била очајна и да не зна како су девојке освојиле медаљу.

Кошарка 12.09.2016 | 22:45
Исповест Милице Дабовић: Атмосфера на ОИ у Рију је била ужас!
Од четири екипне медаље за Србију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, једну, најслабијег сјаја, освојила је женска кошаркашка репрезентација.

Бронза око врата шампионки Европе представља, без сумње, највећи успех српске женске кошарке, без обзира на то што су годину дана раније била победнице Европског првенства у Мађарској.

Победе против Аустралије у четвртфиналу и касније у "малом" финалу против Француске су најсветлију тренуци српске женске кошарке.

Али, није све било идеално за наше даме. Напротив.

Милица Дабовић, неочекивано, непуних месец дана по завршетку Игара, откирва за "Курир" детаље и чуди се, с обзиром на то каква је атмосфера владала у тиму, да је Србија освојила медаљу.

"Увек говорим искрено, другачије не умем. У тиму није била добра атмосфера. Нервоза је почела на Златибору, кад су се појавили љубомора и кланови. Нисмо деловали као тим, што се видело и на терену, а посебно ван терена", прича Милица.

Најискуснија репрезентативка као могући разлог лоше атмосфере спомиње засићење код кошаркашица.

"Можда је и због тога дошло до засићења. Неке девојке су почеле да се понашају као звезде, да одговарају у стилу: 'Ко си ти да ме саветујеш шта да обучем или радим' и слично. Покушала сам да разговарам с Марином, али безуспешно".

Милица каже да је свако вече у Рију преплакала.

"Искрено, не постоји ноћ кад нисам плакала и једва сам чекала да се вратим кући. Ана је разговарала са мном, говорила ми да искулирам неке ствари, али нисам могла. Различите смо. Мени емоције не дају да не видим шта се догађа. Никад ми није било теже у каријери. Сам Бог зна како смо на крају освојиле медаљу", каже Милица Дабовић.

Она је током турнира била далеко од очекиваног нивоа, а заблистрала је тек у мечу за треће место. До последње утакмице на олимпијском турниру Милица Дабовић је постигла пет поена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар