Црвена звезда и Евролига - друштвено одговорне институције!

Српски шампион и елитно кошаркашко такмичење настављају са организацијом заједничких пројеката...

Кошарка 13.09.2016 | 08:15
Црвена звезда и Евролига - друштвено одговорне институције!
Кошаркашки клуб Црвена звезда одрадио је прву званичну конференцију за медије у новој сезони, а у њој су промовисани пројекти "Леарнинг то плаy" и "Оне теам", који српски шампион организује заједно са Евролигом у време Параолимпијских игара у Рију.

Акцију су подржали амбасадори пројекта Евролиге "Оне теам", првотимци Црвене звезде,Немања Дангубић и Лука Митровић, уз присуство селектора кошаркашке репрезентације у колицима Микице Будимировића.

Покренуто је такмичење "Реал Цхампионс", у којем ће учестовати кошаркашки тимови у колицима, а које ће почети 11, септембра и трајати три викенда, а Фајнал фор ће бити одржан 13. октобра. Истог дана када ће бити одиграна прва евролигашка утакмица Црвене звезде против Дарушафаке у Београдској арени.

"Изузетно ми је драго што је Црвена звезда покретач свега овога. Као амбасадор сам прошле сезоне подржао пуно акција, надам се да ће тако бити и овог пута. Ови људи су узор многим људима, не само у спорту, него и у свим сферама живота. Нека ово буде само први корак ка коначном циљу, да се параолимпијски кошаркашки тим у будућности нађе на неком од великих такмичења", рекао је Лука Митровић.

Истог је мишљења и други првотимац црвено-белих Немања Дангубић.

"Поносан сам на клуб што сам део овог пројекта. Ови људи нам дају прави пример, одазваћу се увек свим акцијама. Надам се да ћемо сваке године привући што више младих људи да се баве спортом, без обзира на све потешкоће", рекао је Дангубић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар