БЛ: Левандовски и Кимих казнили Шалке!

Шампион Њемачке није бриљирао, али је уписао тријумф 2:0 у дербију против Шалкеа захваљујући убитачном Роберту Левандовском. Настасић се вратио на терен.

Фудбал 09.09.2016 | 23:15
БЛ: Левандовски и Кимих казнили Шалке!
Први меч послије репрезентативне паузе донио је велики дерби између Шалкеа и Бајерна, а на крају је славио шампион Њемачке, много теже него што се очекивало.

Један бијег Роберта Левандовског девет минута прије краја и гол Џошуе Кимиха послије контранапада у судијској надокнади били су довољни Бајерну за тријумф 2:0 и шест бодова послије два кола Бундеслиге.

Шалке се одлично држао 80 минута, а онда је Налдо заборавио на Левандовског који је избјегао офсајд замку и прецизним шутом матирао Фармана за свој већ четврти гол ове сезоне.

До тог тренутка све је мирисало на 1977. годину, када су Шалке и Бајерн посљедњи пут одиграли меч без голова.

Играло се у високом темпу, било је неколико прилика на обје стране, али углавном су то били изблокирани покушаји од стране одбрана које су у овом мечу биле на висини задатка.

Послије више од годину дана у одбрану Шалкеа вратио се српски репрезентативац Матија Настасић и био солидан у пару са Налдом, све до финиша меча, у којем су домаћини сурово кажњени за промашене прилике, или прецизније прилику да изненади Бајерн.

У тренуцима када је Шалке нападао, послије погођене пречке Хунтелара, прво је Левандовски довео Бајерн у вођство, а судбину Шалкеа запечатио је Џошуа Кимих голом у 92. минуту послије одличног контранапада и асистенције Левандовског.

Шалке је тако послије пораза од Ајнтрахта уписао још један и остао на дну бундеслигашке табеле, док је Бајерн по обичају горе, на самом врху. Само 15 пута у посљедњих 138 кола Бундеслиге име баварског клуба није стајало на челу табеле.

Маркус Вајнцирл послије лошег дебија у првом колу, уписао је још један пораз послије тактичког надмудривања са Карлом Анћелотијем, иако се добрим дијелом утакмице чинило да би исход могао бити другачији.

Шалке је одиграо храбро против Бајерна, притискао га, међутим Горецка и Хунтелар нису успјели да искористе своје шансе, а посебно ће жалити за оном из 55. минута. Клас Јан Хунтелер распалио је са неких 25 метара и погодио пречку, међутим, лопту је дирао Нојер и тако спасио свој гол.

У првом полувремену готово да није било прилика, осим оне у 24. минуту када је Левандовски шутирао поред стативе, па је највећи утисак оставио краткотрајни прекид због повреде главног арбитра Мануела Графеа, који се ипак вратио на терен.

У наставку је виђена изједначена борба у којој је ипак Бајерн имао боље шансе. Левандовски је у 74. минуту са два метра у трку шутирао преко гола, послије асистенције Алабе, међутим, искупио се врло брзо. Осам минута прије краја ријешио је питање побједника које је само овјерио Кимих.

Деби у тиму Бајерна уписао је скупо плаћени Ренато Санчес кога је Карло Анћелоти гурнуо у ватру од прве минуте умјесто уморног Артура Видала. Деветнаестогодишњи Португалац са бројем 35 на дресу није оправдао исто толико милиона евра колико је Бајерн платио за њега.

Пружио је блиједу партију са много грешака и двадесет минута прије краја препустио своје мјесто, испоставиће се, стријелцу поготка, Џошуи Кимиху.

Шалке, у чијим редовима су такође дебитовали Јевген Конопљанка и Бенџамин Стамбули, је тако наставио низ од 12 утакмица без побједе над Бајерном (10 пораза и два ремија).

Бундеслига, 2. коло:

Шалке – Бајерн 0:2 (0:0)

/Левандовски 82, Кимих 90+2/

Субота

Дармштат – Ајнрахт (15.30)

Фрајбург – Борусија Менхенгладбах

Инголштат – Херта

Волфсбург – Келн

Лајпзиг – Борусија Дортмунд (18.30)

Недјеља

Вердер – Аугзбург (15.30)

Мајнц – Хофенхајм (17.30)

Табела: Бајерн (+1) 6, Волфсбург 3, Келн 3, Херта 3, Борусија Дортмунд 3, Борусија Менхенгладбах 3, Ајнтрахт 3, Хофенхајм 1, РБ Лајпзиг 1...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар