Стерлинг најбољи играч Премијер лиге у августу: Пепе, хвала ти!

Нападач Манчестер ситија Рахим Стерлинг проглашен је за најбољег фудбалера Премијер лиге у августу, док је најбољи тренер у том месецу Мајк Фелан из Хала, пренели су британски медији.

Фудбал 11.09.2016 | 12:00
Стерлинг најбољи играч Премијер лиге у августу: Пепе, хвала ти!
Стерлинг (21) је био један од најзаслужнијих за победе Ситија у прва три кола у Премијер лиги пошто је постигао два гола и имао једну асистенцију.

Он је у избору за најбољег у августу победио играча Челсија Едена Азара, Куртиса Дејвиса из Хала и дефанзивца Манчестер јунајтеда Антонија Валенсију.

Стерлинг је рекао да му је нови тренер Пеп Гвардиола прошлог месеца помогао да преокрене ситуацију и уђе у форму.

"Тренер је дуго у фудбалу, освајао је трофеје, радио је са младим играчима, радио је са сјајним играчима и зна како да извуче најбоље из својих фудбалера. Он је много помогао, не само мени, већ и целом тиму. Добро је да имате тренера који не само што прича са вама, него и чини да се цео тим осећа добро, чини да се сви осећамо као један, било да смо стартери или на клупи", рекао је Стерлинг.

За најбољег тренера у августу проглашен је Мајк Фелан из Хала. Хал је у августу остварио две победе, против актуелног шампиона Лестера и Свонсија, упркос томе што је имао само 13 играча на располагању због проблема са повредама. Екипа је у прошлом колу изгубила од Манчестер јунајтеда са 0:1 и заузима пето место на табели.

Он је у избору победио тренере манчестерских клубова Јунајтед и Сити, Жозеа Мориња и Пепа Гвардиолу и тренера Челсија Антонија Контеа. Те три екипе су једине оствариле максималан учинак у прва три кола.

"То је част коју не очекујете, поготово када сте привремени тренер. То је награда нашем фудбалском клубу и играчима за њихове напоре", рекао је Фелан.

Извор: БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар