Галата раскинула уговор, Крстић завршио каријеру?!

Српски кошаркаш Ненад Крстић окончао је играчку каријеру због нове повреде, преносе турски медији.

Кошарка 10.09.2016 | 23:00
Галата раскинула уговор, Крстић завршио каријеру?!
Крстић се повредио на самом старту припрема за сезону у дресу новог клуба Галатасараја, а опет му је страдало колено.

Турци пишу да му је специјалиста из Немачке рекао да уколико настави да игра кошарку можда у будућности неће моћи да хода, а Галатасарај је у петак увече потврдио да је са играчем раскинут уговор.

Крстић има 33 године, у јуну прошлог лета је доживео повреду лигамената десног колена као играч Анадолу Ефеса, због чега је пропустио целу сезону.

Другог септембра се вратио тренинзима после 445 дана паузе, али је брзо доживео нови пех, на тренинг кампу тима у Италији.

Осим Крстића, повредио се и други Србин из Галате Владимир Мицов којем је пре неколико дана страдао менискус. Уместо њега доведен је Емир Прелџић.

Крстић је рођен у Краљеву где је поникао у локалном Машинцу, а професионалну каријеру почео је у Партизану 2000. године.

После четири сезоне у црно-белом дресу отишао је у НБА лигу где су га као 24. пика две године раније изабрали Њу Џерзи Нетси.

Четири године је играо у предграђу Њујорка, након чега је три сезоне провео у Оклахома Сити Тандеру, те кратко био и у Бостон Селтиксима.

У Европу се враћа 2011. и постаје члан ЦСКА, а после три године прелази у Ефес.

Био је у другом тиму најбољих рукија НБА лиге 2005, два пута у најбољем тиму Евролиге, те по три пута шампион тада СР Југославије и Русије.

Са репрезентацијом Србије је током десет година (2004-2014) био вицешампион Европе 2009. и света 2014. године.

Статистика:
НБА регуларна сезона: 10п; 5,4ск
НБА плеј-оф 10,4п; 5,4ск
Евролига: 11,6п; 4,5ск

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар