Вељко Пауновић о "Орловима", ФСС, Чикагу...

Човек који је предводио омладинску репрезентацију Србије до титуле светског првака дуго већ ради у САД. За Бету је говорио о томе, али и другим темама...

Фудбал 12.09.2016 | 22:30
Вељко Пауновић о "Орловима", ФСС, Чикагу...
Некадашњи селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић рекао је данас да су видљиве промене у Фудбалском савезу и додао да је евидентно да се ради с великом жељом да се остваре добри резултати у предстојећем периоду.

"Заиста је видљиво да се праве промене и да покушавају да се направе добри резултати. О атмосфери у Савезу не бих могао да причам, јер сам далеко", рекао је Пауновић за агенцију Бета.

Пауновић је казао да је као навијач увек уз националну селекцију и да му је жеља да "А" репрезентација избори пласман на Светско првенство у Русији 2018. године, као и да не жели да коментарише игру екипе коју не тренира.

"Као навијач ћу увек бодрити репрезентацију, бићу увек уз њих. Испратио сам утакмицу против Ирске, али о игри не могу ништа да кажем, јер не волим да коментаришем екипе које не тренирам. Једноставно, не желим ни да хвалим, ни да кудим", рекао је Пауновић.

Репрезентација Србије играла је нерешено 2:2 с Ирском у Београду у првом колу Групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године.

Пауновић је рекао да га радују победе и добре игре младе репрезентације, која је углавном састављена од фудбалера који су прошле године на Светском првенству на Новом Зеланду под његовим руководством освојили трофеј.

"Иста је ситуација као и код 'А' селекције. Навијам за њих. Радују ме јако добре игре и победе у квалификацијама за Европско првенство. Било би ми јако драго да дођу до пласмана, јер би то био наставак оних резултата које смо започели. Такође, радује ме што је селектор (Томислав) Сивић наставио путем који смо почели моји сарадници и ја", казао је Пауновић.

Млада репрезентација Србије налази се надомак пласмана у бараж за Европско првенство 2017. године, пошто две утакмице пре краја квалификација заузима друго место у Групи два са 17 бодова.

На питање да ли би неко од младих репрезентативаца требало да добије шансу у "А" селекцији, Пауновић је рекао да ће селектор то одлучити када за то дође време.

"Драго ми је што су (Предраг) Рајковић, (Марко) Грујић, (Андрија) Живковић и (Немања) Максимовић добили позив за 'А' селекцију. Селектор је показао да већ рачуна на њих. За остале играче ће одлучити када да добију шансу", казао је овај 39-годишњи тренер.

Он је додао да је по напуштању функције селектора омладинске репрезентације рекао играчима да морају да наставе да се боре за место у својим екипама, јер је, како је оценио, то саставни део једне фудбалске каријере.

"Било какви тренуци у каријерама када не играју стандардно у својим екипама не треба да их забрине, јер то је саставни део процеса. Морају да наставе да се боре и изборе за своје место", казао је он.

Пауновић је у новембру прошле године постао тренер америчког Чикага. Он је казао да му је рад у САД "јако добро искуство".

"Исто као и момци које сам предводио на СП, тако се и ја овде борим. Сматрам ово јако добрим искуством. Ово је година транзиције у којој треба да поставимо темеље за будућност, за следећу годину када планирамо да направимо надоградњу екипе", рекао је Пауновић.

Чикаго заузима претпоследње, девето место у Источној конференцији америчке МЛС лиге са 26 бодова. До краја регуларног дела шампионата остало је још осам утакмица, а екипа Вељка Пауновића има осам бодова мање од тима који заузима позицију које води у плеј-оф.

"Боримо се с конкуренцијом да уђемо у плеј-оф, што нам је био и циљ пре почетка сезоне. Објективно, биће јако тешко. Моја екипа, која је доста млада, никада не одустаје. Имамо добар распоред у наредних осам кола, борићемо се до краја", рекао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар