'Зекстра' одбила вратити новац Влади Српске

„Зекстра група“ је на судском рочишту одбила вратити 495.000 КМ колико је министарство трговине и туризма Републике Српске уплатило синдикалној организацији РК „Боска“ 2009. године прије њене продаје Драгану Ђурићу и Мирославу Мишковићу.

Република Српска 09.09.2016 | 07:58
'Зекстра' одбила вратити новац Влади Српске
Министарство трговине и туризма Републике Српске поднијело је тужбу против Конзорцијума “Зекстра групе” и “Делта Реал Естате” тражећи поврат 495.000 КМ, плус затезне камате, које уплаћене на жиро рачун синдикалне организације, јер је тада рачун РК "Боска" био у блокади, а радници су се противили продаји измирења обавеза према њима.

На данашњем припремном рочишту у Окружном привредном суду у Бањалуци адвокат “Зекстра групе” Предраг Барош рекао је да је захтјев у цјелости неоснован  и да тужена страна тражи да се он одбије.

„Уплата није извршена на име и на рачун тужених страна“, рекао је Барош додајући да овде није спорно колико и коме је новца уплаћено, већ ко треба вратити тај новац, а тужена страна сматра да нема основа да се исплата од ње захтијева.

Помоћница у Правобранилаштву Републике Српске Соња Домазет Комленић, која заступа Министарство трговине и туризма, казала је да тужилац у цјелости остаје при својим захтјевима. Предложила је да се за свједока, између осталих, позове и власник „Зекстре“ Драган Ђурић да одговори на питања у вези околности под којима су вођени преговори око исплате дугованог износа, закључења и потписивања уговора о позајмици.

Приватизацију РК "Боска" од почетка прате бројни скандали, као што је нестанак уговора и банкарских мјеница вриједних 300.000 евра, којима је гарантовано да ће купац измирити своје обавезе. Нестанак уговора није толики проблем, јер постоје овјерене копије, али уколико мјенице не буду пронађене неће се моћи извршити ниједна санкција коју уговор предвиђа. Другим ријечима, купац ће моћи да избјегава своје обавезе, а да не буде кажњен због тога.

Испред конзорцијума „Зекстра“ и „Делта Реал Естате“ мјенице је предао Драган Ђурић приликом потписивања уговора о приватизацији РК "Боска".

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Васке

09.09.2016 06:42

Миле зна гдје су мјенице, питајте само њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

09.09.2016 12:00

Тацно само он провидно као И он цуј нестало

Name

Одузети

09.09.2016 06:56

Па фино одузмите им имовину.Ко у Америци.Дудија сами потписе формулар и готово.Цуј одбили.Ма смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре одузети

09.09.2016 07:42

Е мој колега,у Америци ти је судија ауторитет,позитиван став према судијама у Америци се"гаји"вијековима,судије су у САД-у прије 300-400 година били угледни и поштовани грађани.Америчке судије су вијековима чистиле олош са улица.Балканска племена су од таквог устроја хиљаде свјетлосних година.Добро сте казали,у Америци судија потпише докуменат и ту је крај приче,можеш се извратити наопако али он када удари чекићем на столу то је готово,крај

Name

Владо Бања Лука

09.09.2016 07:13

Додик је Боску предао Дјурицу и Мисковицу. Нови власници нису цак ни хтјели да исплате отпремнине за 300 радника, па је то урадио лицно Додик парама Владе РС. Али је радницима потурено да потпису папир којим се обвезују да никад ни за ста неце тузити Боску. 290 радника је то прихватило, а 10 хероја-радника је одбило тај ултиматум и дан-данас се тузе на корумпираним бањалуцким судовима против Додика и Боске. Наравно, судије-јајаре не смију ни да писну и редом суде у корист Боске. Елем, везано за текст, Боска и они који данас стоје иза ње (Додикова фамилија?) никад нису вратили тих пола милиона датих за раднике, а поготово им не пада на памет да врате 15 милиона ИРБ кредита који им је такодје дат! Тзв приватизација робне куце Боска је једна од највецих пљацкаских приватизација Додиковог резима и сви они уплетени у овај "посао" су одавно требали бити иза ресетака, а Боска је морала да буде врацена градјанима и малим акционарима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.09.2016 07:37

УДБА нам је судба.

Name

АЦХТУНГ ДИЦХТУНГ

09.09.2016 07:29

Случајно је Ђура фризура другар са Милетом и Кајом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД џемат

09.09.2016 07:50

Не би ме чудило да наш председник, случајно Ђурићев и Мишковићев друг (а ова двојица су "купци" Боске), каже да смо добро прошли што неће да враћају дуг. Јер, како бисмо тек прошли када би тражили одштету (за шта год; багра увијек нађе начин да отме од народа).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

09.09.2016 07:57

АДВОКАТ БАРОШ ЈЕ У ОВОЈ ПРАВНОЈ СТВАРИ ПОТПУНО У ПРАВУ. КЉУЧНО ПИТАЊЕ ЈЕ КАКО ЈЕ ВЛАДА МОГЛА ИСПЛАТИТИ ПОЛА МИЛИОНА КМ СИНДИКАЛНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПО ОСНОВУ ПОТРАЖИВАЊА РАДНИКА. ТО ЈЕ ЧИСТО КРИВИЧНО ДЈЕЛО КОЈЕ ЈОШ НИЈЕ У ЗАСТАРИ. ОНИ КОЈИ СУ ПОТПИСАЛИ ТАЈ СПОРАЗУМ ОДМАХ У ПРИТВОР И ИСТРАГА. ДАКЛЕ ТАДА ОДГОВОРНИ МИНИСТАР И СИНДИКАЛАЦ ОДМАХ У БАЈБОКАНУ... ПА НЕКА МИНИСТАР КАЖЕ КО МУ ЈЕ НАРЕДИО ДА ДУГОВАЊА РАДНИЦИМА ПЛАЋА СИНДИКАТУ ИЛИ НЕКА ЗАУВЈЕК ЋУТИ И РОБИЈА НАЈМАЊЕ ДЕСЕТ ГОДИНА - ЈЕР ПОЛА МИЛИОНА ЈЕ ПОЛА МИЛИОНА - СТРАШНО КАКО ИЗГЛЕДА ОВА НАСА РЕПУБЛИКА СРПСКА И ШТА РАДЕ ОВЕ НАШЕ ПОЛИТИЧКЕ "ПАТРИОТЕ" !!!!... ДА И ЗАБОРАВИО САМ И ТАДАШЊЕГ ШЕФА ОКРУЖНОГ ТУЖИЛАШТВА ТРЕБА У БАЈБОКАНУ, ЈЕР ЈЕ ТАДА У НОВИНАМА ПИСАЛО ДА ВЛАДА ПЛАЋА ОБАВЕЗЕ ПРЕМА РАДНИЦИМА СИНДИКАТУ...ДАКЛЕ БИО ЈЕ ДУЖАН ДА ПОСТУПА ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ... СЕЦИКЕСЕ И НАРОДНИ ИЗРАБЉИВАЧИ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

09.09.2016 08:34

Ја бих расписао референдум

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пери

09.09.2016 09:32

људи ми смо толике јајаре да то није свијет видио. Бојимо се Баје висе него ицега, понизни и страсиви смо пред њим. Замислите да га нема, да се повуко са функције и из политике, па колико би дали времена да остане СНСД на власти. До сада би их 10 пута истјерали из оних зграда, похапсили, и нестали би са сцене за пола године. Људи цитајуци и гледајуци све ово последњих неколико година, онису нас опљацкали, покрали, узели нама и насој дјеци будуцност а сто цемо поцети схвати како који мјесец и годна буду исли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

09.09.2016 10:00

Потписујем од ријеци до ријеци. Јајаре које се не стиде ни своје дјеце, зене, родитеља. Бас смо дотакли дно.

Name

бан ким мун

09.09.2016 12:05

Сто не ухапсе Дјурића, нормално хода , прелази границу и долази у Бања Луку......ста су му били иструменти оберзбјеђења тих пара ил свако странац може да дође у српску и узме тј добије од пола милона до сто милина марака и нестане , ово нема нигдје на свијету а домаћи грађани немогу дигнути хиљаду км у микрофину или банкама, страшно,

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

09.09.2016 15:18

Ја, Додиков уговор изгубљен, уговор од Боске изгубљен! Ста ради судство и тузиластво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блеф за блефом

10.09.2016 06:44

Не знам што се око овога толко мантра, млати и млацара. Ако је прецедник обећа и да, онда је прича завршена. Зна он шта ради. Има чоек право. Јел га народ изабра да влада и одлучује. Јесте. И он онда влада и одлучује. О свему он мисли и бригу води.

ОДГОВОРИТЕ