Договорено: Америка ће да штити Украјину

Шеф Пентагона Ештон Картер и министар одбране Украјине Степан Полтарак потписали су у Лондону споразум о обостраној сарадњи, објављено је на званичном сајту америчког министарства одбране.

Свијет 09.09.2016 | 07:53
Договорено: Америка ће да штити Украјину
Документ има за циљ јачење сарадње двије државе у области одбране, провођење војних реформи у Украјини и повећање борбене готовости оружаних снага те земље.

Како преноси Ројтерс, у разговору с новинарима након сусрета с Полтараком, шеф Пентагона је потписани документ назвао "веома важним споразумом који ће повећати могућности Украјине да заштити своју територију".

Из Министарства одбране САД су такође саопштили да је од 2014. године Вашингтон Кијеву додијелио више од 600 милиона долара за рјешавање проблема у сфери безбједности.

Осик тога, бивши начелник централне команде САД, генерал у оставци Џон Абизаид постаће савјетник за одбрамбена питања Украјине. Саопштено је да ће он помагати Степано Полтараку да појача контролу над армијом и проведе неопходне реформе.

Од прољећа 2014. године на истоку Украјине води се оружани сукоб. Кијев непрестано оптужује Москву за мијешање у оружану побуну. Руске власти оповргавају те тврдње, указујући на одсуство доказа.

Истинито

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

како да не

09.09.2016 09:26

Бранит це их до посљедњег Украјинца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

09.09.2016 11:02

Крим је врацен,сад се мозете реформисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па ја

09.09.2016 12:23

који левати невиде да их Амери гурају у сигурну пропаст, послаце Им свега И сваста а онда це се Рус наци угрозен ко Сјеверна Кореја И ето инвазије на Украјину.

ОДГОВОРИТЕ