Савић: Тражим дуел на њиви, али бесплатан!

Нема те кафане у Теслићу у којој се од раног јутра уз кафу не коментарише Константин Савић, независни кандидат за начелника општине Теслић! Једни га "дижу у небеса", други се подругљиво осмјехују, трећи га куде, док они обазриви већ кују и теорије завјере. Једно је сигурно – Константин је много искуснијим политичарима од себе украо шоу на овогодишњим локалним изборима.

Република Српска 09.09.2016 | 07:40
Савић: Тражим дуел на њиви, али бесплатан!
Ужарили су се коментари на друштвеним мрежама широм региона, а усијао се и Константинов телефон од многобројних позива новинара. Двадесетпетогодишњи магистар права не крије да је изненађен огромним интерсовањем медија за његову кандидатуру. Поносно истиче и да у своју предизборну кампању није уложио ни једну марку!

"Нисам очекивао да ће људи примјетити моју оригиналност и искрену жељу за владавином права и реформама правног система. Ја сам то студирао и то ми је позив, а биће ми част да примјеним правни систем у земљи. Планирао сам нешто мало улагати у кампању, али сада нећу. Не треба ми. Позивам и моје политичке противнике да не улажу у своју кампању, ако имају храбрости, већ да тај новац уложе како би некога засполили", прича Савић за портал СрпскаЦафе у свом сада већ препознатљивом срчаном и енергичном стилу.

Савића смо затекли у адвокатској канцеларији његовог оца Маријана Савића у улици Крајишког Корпуса у Теслићу гдје ради као стручни сарадник.

"Радим код оца јер ми требају двије године послије правосудног испита да стекнем услове за адвокатуру. Поднио сам иницијативу Уставном суду РС везану за правила о двије године стажа до правосудног испита. Зашто ми треба да имам стаж? Хоћу ли ја за двије године имати стручности? Зашто сам онда учио!? Ја не кријем ништа, моје изјаве може како ко хоће тумачити. Дошао сам са дипломом у Теслић и нисам могао наћи никакав посао осим код оца. Сад, ако треба, кредитно ћу се задужити да завршим и докторат", љутито прича млади магистар права.

На питање да ли се до сада бавио неком врстом активизма, Савић одговара да јесте. Учланио се у једну партију којој се сада већ, тврди, не сјећа ни пуног имена. Зна само да је била "народна". Био је чак и на листи једне странке за прошле изборе. Ипак, није се прославио.

"Ушао сам ја у ту народну странку, знам да је то имала у називу. Када сам ја њима рекао да се залажем за струку и за владавину струке, када сам им изложио своје циљеве, они су се мени смијали у лице! Кажу и смију се "неће струка нигдје отићи", а тако сам и ја отишао из странке. И онда за прошле изборе питао ме један човјек да ме стави на листу за одборника, ја сам му реко да ме стави. Па шта? Али, нисам се ни трудио, можда сам се само сликао. И та странка није жељела да ме прогура, није то струка", прича Савић.

Увјерен је у то да ће побиједити на овим локалним изборима. Када прође кроз град људи му добацују позитивне коментаре. Обећали су му скоро сви које је срео, прича, и да ће му дати глас. Криво му је, каже, што неће имати прилику да учетвује у ТВ дуелу са противкандидатима.

"Траже ми 1 500 КМ да учествујем у емисији. Ја те паре немам! Ја тражим бесплатно дуел, ако треба направићемо га на њиви, на бини некој, нека цијели свијет гледа. Не могу да учествујем у дуелу због пара! Не могу само они одређивати гдје ће дуел бити! Имали смо ми опцију и бесплатно на неким медијима, а они хоће тамо гдје ја не могу платити", тврди Савић.

Савић прича и да ће се за двије године пријавити као независни кандидат за предсједничке изборе.

"Ићу и за двије године, али ако будем имао паре. Да би се кандидовао морам платити кандидатуру 10 000 КМ, колико мислим да је за предсјендика. То нема смисла! Могу ући у све једну грану права и сматрам да сам способан за тај посао. Пријавио бих се, што не бих?! Не причам ја небулозе, ја сам ранг највећег судије, то није срамота. Млад сам и сматрам да ће млади то подржати", закључио је Савић.

Колеге из школе и комшије о Савићу!

Да је Савић био активан још у средњој школи прича нам и Теслићанка Јована Гачић која је са Савићем ишла у Савјет ученика. Памти га, каже, као храброг ђака који је имао храбрости да пита све оно што други нису смјели.

"За мене је он особа са којом нема конфликта у смислу агресивности или арогантности, као колега је био увијек за неке мирне компромисе, никад га нисам чула да је повисио тон или подсмијавао се некоме. Знам га као духовитог, искреног и спонтаног момка", прича Јована за СрпскаЦафе те додаје да колеги Савићу жели сву срећу на предстојећим изборима.

Комшије Константина Савића нису биле претјерано расположене за разговор. Кратко коментаришу да се ту нема много шта за рећи. Комшији желе срећу, али не вјерују да ће освојити изборе.

"Фин је момак Константин. Ми њега зовемо Раја, то му је надимак. Није проблематичан, пријатан је и нека му је са срећом", каже један од комшија који нас је замолио да не откривамо његово име.

Константин Савић рођен је 31. децембра 1990. године. Основну школу "Петар Петровић Његош" је завршио у Теслићу, а потом и гимназију у теслићкој Средњој школи "Јован Дучић". Право је као први у својој класи завршио на Правном факултету у Бањалуци, а потом је и магистрирао у Београду.

Извор: Српскацафе

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Објективно

09.09.2016 05:43

Примјетии смо твоју велику тупавост и појаву да свака луда мисли да може да води народн и државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

09.09.2016 08:27

Примијетио си једино да ти није обецао запослити зену или церку е електродистрибуцију или водовод... то му је највеца мана. Гласао си ти и за тупавије и глупље који су ти сваста обецавали.

Name

Сава

09.09.2016 09:01

Ето Миле је оличење интелигенције, културе и каризме...

Name

Ре Сава

09.09.2016 09:12

Легендаран коментар

Name

Правник

09.09.2016 05:55

Стручни и паметни људи у овој држави немају никакву шансу. Ми нисмо нормална држава. НПР: На западу у Њемачкој 99 % наших политичара неби могло да пред парламентом четка ципеле посланицима а камо ли да они сједе у парламенту. То довољно говори о нама и менталитету нашег народа. Ми смо од малих ногу учени да одликаше не волимо, да им се исмијавамо, понижавамо. Код нас су увијек они са двојкама били симпатични, добри итд. Константину желим сву срећу, али он дефинитивно у овом друштву нема никакву шансу. Код нас у парламенту сједи нпр: љекар Продановић (потпуно неписмен за право и политику). Шта ће он у парламенту. Он уцјењује своје пацијенте по болници да гласају за њега. У позиције да тако сакупља гласове. Зато је интересантан политичкој странци. То се нама догађа у друштву болесних вриједности ! СРАМОТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

09.09.2016 06:24

Момак не мозе ни теоретски бити магистар, мозе једино бити мастер. Није у реду због других студената писати да је Константин заврсио као први у класи, мозе се реци да је био студент испод просјека. Немам ниста против дотицног, ста висе интересантна је појава, али да се не сире дезинформације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

09.09.2016 06:40

Изгледа да има мали Константин довољно знања и способности, само КО ће то препознати? Људи коментаришу његов видео, шпрдају се, вријеђају... Не виде да је момак толико киван на неправду, сигурно би помогао својој општини. Сретно мали, надам се да ће те твоји суграђани подржати. Да си и Хитлеров унук, с тобом им горе сигурно неће бити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

09.09.2016 08:11

Цим зели да буде предсједник, знаци да децко није добар.. То се и види по његовом понасању. Дон Кихот прави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

09.09.2016 08:19

Теслицани сада се показите на избори на! СПОСОБНИ,А НЕ ПОДОБНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рудоња

09.09.2016 08:26

Овај Савиц неки крелац,мало веци од Дудука,саставио и он прсте хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

они и говор тијела

09.09.2016 11:39

Читали да стручњаци за говор тијела кажу да ова поза представља, сигуран сам, све знам.

Name

Србо

09.09.2016 09:56

Очекивао сам од МАГИСТРА да барем зна саставити једну речемицу квалитетно, а оно !!!!!! трц милојка

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

09.09.2016 13:24

Момак је оцигледно искрен.

ОДГОВОРИТЕ