На Мон Блану заглављено 110 људи

Око 110 особа остало је заглављено данас у кабинама жичаре изнад глечара на највишем врху Алпа Мон Блану, на висини од скоро 3.800 метара, зато што су се испреплетале жице, јављају медији позивајући се на локалне званичнике.

Свијет 08.09.2016 | 21:27
На Мон Блану заглављено 110 људи
Градоначелник насеља Шамони Мон Блан Ерик Фурније рекао је да се заглављени евакуишу хеликоптером оценивши да "суштински нема разлога за страх", преноси АП.

До уплитања жица дошло је око 16 часова из необјашњивих разлога, наводи француски "Фигаро", истичући да је могућ узрок ветар.

Запослени у компанији у Монблану, истиче "Фигаро", нису успели да расплету жице, те је зато одлучено да три хеликоптера - швајцарски, француски и италијански пребаце људи од жичаре до долине.

"То ће потрајати, али су временске прилике повољне. У контакту смо са корисницима жичаре, имају воде и телефоне, али имају осећај да су већ дуго у ваздуху", рекао је директор компаније Мон Блан Матије Дешаван.

Жичара "Панорама Мон Блана" налази се изнад глечара у Белој долини и превози кориснике преко Монблана из Француске до Италије.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПА,

08.09.2016 20:44

СТА ЦЕ ОНИ НА ТОМ МОМ БЛАНУ?

ОДГОВОРИТЕ