Видео: Сјећате ли се Мигела Арауха?! Јужна Америка бруји о њему!

Бљесак младог штопера...

Фудбал 10.09.2016 | 15:30
Видео: Сјећате ли се Мигела Арауха?! Јужна Америка бруји о њему!
Било је то лето када је Црвена звезда тражила штопера као Светог Грала. На десетина централних бекова су довођење тог лета у везу са преласком на Маракану, а завршило се долацима Омеге Робертса и Мигела Арауха. Ниједан од њих није оставио добарт утисак и већ после годину дана су завршили епизоде у нашем најтрофјенијем клубу.

И док о Омеги Робертса нема ни трага ни гласа у последње време, Мигел Араухо је играч о којем се прича у Јужној Америци. Момак који на Маракани никада није добио праву шансу и укупно је одиграо 360 минута за црвено-беле, сада је заблистао у дресу сличних боја.

Араухо се после Црвене звезде вратио у редове Алијанца Лиме, једног од два највећа клуба у Перуу и вратио каријеру на прави пут. Постао је стандардан штопер Алијанце, играо у Копа Либертадорес, дебитовао и за национални тим против Парагваја у новембру прошле године у једном пријатељском мечу, а сада је одушевио земљаке у првом озбиљнијем испиту.

Араухо је заблистао у квалификационом дуелу за Мундијал у Русији против Еквадора. Ушао је на терен у 18. минуту и постао играч утакмице у победи од 2:1. Првом тријумфу Перуанаца у актуелним мундијалским квалификацијама. Араухо је заменио повређеногАбрама и до краја меча уштоповао нападаче Еквадора Енера Валенсију, Фелипеа Каиседа,Џеферсона Монтера…



Публика у Лими је на крају меча посебним аплаузом испратила Арауха, а медији на сва звоне славодобитно истичу да је репрезентација добила штопера за наредну деценију. У анкети угледног Комерсија за играча утакмице, читаоци су Арауху дали 30 одсто гласова, док је сзтрелац победнонсног гола Ренато Тапија добио 20 одсто гласова.

Од одласка из Звезде, Араухо се оженио једном познатом спортском новинарком у домовини, а у јавности је добио надимак Стриц јер су га тако прозвали саиграчи због преозбиљног понашања на терену и ван њега. У шали кажу да се понаша као да има 30 година, а не 21.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар