ЕП: “Змајеви” на Русију “врућег срца и хладне главе”!

Селектор БиХ Дамир Мулаомеровић пред други меч са Русијом у квалификацијама за Еуробаскет истиче да ће сада играти у другачијој атмосфери и окружењу.

Кошарка 10.09.2016 | 11:15
ЕП: “Змајеви” на Русију “врућег срца и хладне главе”!
Кошаркашка репрезентација БиХ у тузланском Мејдану у суботу, 10. септембра, ће одиграти квалификациону утакмицу за Еуробаскет 2017. против репрезентације, Русије, која ју је недавно убједљиво поразила.

Улазнице за овај меч су распродате, а из Кошаркашког савеза БиХ публику моле за разумијевање уколико не буде могуће пустити у продају доштампане улазнице.

"Изразито ми је велика част и задовољство, па могу рећи и испуњење дјечачког сна, да у родном граду водим репрезентацију. Имам позитивну трему уочи сусрета. Пред нама је тежак задатак, али учинићемо све да не нарушимо непобједивост у Мејдану. Тузла и БиХ апсолутно заслужују један овакав догађај. Одиграћемо храбро, врућег срца, а хладне главе. Очекујем да момци дају све од себе, а оптимиста сам да ће то бити тако", изјавио је селектор Дамир Мулаомеровић.

Коментаришући претходну утакмицу против Русије, када су бх. момци одлично одиграли прво полувријеме, али су на крају изгубили резултатом 83:54, Мулаомеровић је рекао да ће у суботу уз неколико тактичких детаља покушати изборити побједу.

"Овај пут бит ће другачија атмосфера и окружење, а покушаћемо доћи до побједе, како бисмо у Шведску отишли под мањим притиском", навео је Мулаомеровић.

Имајући у виду велико интересовање за утакмицу, Дубравко Барбарић, генерални секретар КС БиХ, замолио је публику која није успјела купити карте на вријеме за разумијевање.

"Колико је ово велики догађај, говори и чињеница да су све карте распродате, а видјећемо је ли могуће пустити у продају још један дио улазница. Молимо све посјетиоце за разумијевање, јер нам је на првом мјесту сигурност, а ми из КС морамо водити рачуна и о регуларности утакмице. Да је пуштено у продају 15.000 улазница и оне би без проблема биле продате", навео је Барбарић.

Мирсад Ђонлагић, члан Управног одбора КС БиХ, рекао је да је ово показатељ да Тузли треба већа дворана од Мејдана.

У сусрету против Шведске, који је одигран прошле седмице у Сарајеву, бх. кошаркаши побиједили су резултатом 74:71.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар