Куп РС: Радник рутински, Борац једва...

Бањалучани тешком муком, на пенале, савладали друголигаша Српске, у оквиру шеснаестине финала Купа РС. Права голеада у комшијском дербију Жељезничара и Крупе припала гостима. Велики преокрет и изненађење у Добрљину код Новог Града. Фудбалери Радника из Бијељине сигурним тријумфом против Младости у Гацку кренули су у одбрану пехара у Купу Републике Српске.

Фудбал 07.09.2016 | 20:30
Куп РС: Радник рутински, Борац једва...
Тешком муком фудбалери бањалучког Борца изборили су пласман у осмину финала Купа Републике Српске.

Тим Владе Јагодића коначно је, у трећем покушају ове сезоне, затресао мрежу ривала у гостима, али ни овај пут то није успио да уради из игре. Наиме, друголигаш Српске Младост повела је голом Милоша Илића са "бијеле тачке" у 6. минуту, а само два минута касније Иван Делић, такође из казненог ударца, изједначио је на 1:1. До краја се мреже нису тресле, па су оба тима поново морала на "креч". Срећнији и спретнији били су гости и славили 5:4.

Права голеада и велики преокрет виђени су у предграђу Бањалуке, гдје су снаге одмјерили Жељезничар и Крупа. Иако су домаћи имали предност на полувремену 2:1, фудбалери премијерлигаша у наставку су "додали гас" и стигли до побједе 3:5.

Велико изненађење виђено је у Добрљину надомак Новог Града. Иако је прволигаш Текстилац Корт из Дервенте имао три гола предности, ратоборни домаћини, који наступају у Подручној лиги Приједор (четврти ранг у РС), четири пута успјели су да матирају голмана Дервенћана и резултатом 4:3 изборили мјесто међу 16 најбољих екипа у најмасовнијем такмичењу Српске.

Осам погодака виђено је и у Великој Обарској, гдје је домаћа Младост декласирала Дрину ХЕ из Вишеграда 7:1.

Фудбалери Радника из Бијељине сигурним тријумфом против Младости у Гацку кренули су у одбрану пехара у Купу Републике Српске.

Бијељинци су славили 3:0 (0:2) и оправдали улогу фаворита против друголигаша Српске. Већ након првих 45 минута тим Небојше Милошевића, који је извео поприлично јак састав и најавио да ће и ове године наступити изузетно озбиљно у најмасовнијем такмичењу Српске, стигао је до два гола предности.

Гости су повели у 30. минуту, када је мрежу Слободана Гузине затресао Абдурахман Бешировић, да би само три минута касније Марко Обрадовић повисио на 0:2. Коначних 0:3 поставио је Бесим Шербечић у 51. минуту.

КУП РС - РЕЗУЛТАТИ 1/16 ФИНАЛА:

ИСТОК:
Младост (Рогатица) - Славија (Источно Сарајево)1:1 пенали 2:4
Локањ - Гласинац 2011 (Соколац)
Вележ (Невесиње) - Звијезда 09 (Етно село Станишићи) 1:1 пенали 5:4
Братство (Братунац) - Леотар (Требиње)
Младост (Велика Обарска) - Дрина ХЕ (Вишеград) 7:1
Сутјеска (Фоча) - Дрина (Зворник) 2:0
Слога (Горње Црњелово) - Власеница
Младост (Гацко) - Радник (Бијељина) 0:3

ЗАПАД:
Младост (Доња Слатина) - Борац (Бањалука)1:1 пенали 4:5
Јединство (Жеравица) - Рудар Приједор
Борац (Козарска Дубица) - Пролетер (Теслић) 2:0
Жељезничар (Бањалука) - Крупа (Крупа на Врбасу)3:5
Борац (Шамац) - Козара (Градишка)0:2
Љубић (Прњавор) - Слобода (Нови Град) 2:0
Озрен (Петрово) - Слобода (Мркоњић Град)1:2
Славен (Добрљин) - Текстилац Корт (Дервента) 4:3

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар