Олга: Нисам више само "Даниловићева ћерка"!

Млада српска тенисерка Олга Даниловић каже да се већ навикла на питања о свом оцу, славном кошаркашу Предрагу.

Тенис 07.09.2016 | 17:45
Олга: Нисам више само "Даниловићева ћерка"!
“Још сам дете и људи око мене помажу ми да сачувам мир, поготово што ми је тата то што јесте. То је мало све збркано – у почетку ми је било теже, али навикла сам се и сад ми је нормално. Било ми је све то чудно у почетку, као мала нисам ни схватала ко ми је био тата, за мене је он био једноставно тата, а сада временом то разумем“, каже 15-годишња Олга и додаје:

“Ипак, сада нисам више 'Даниловићева ћерка', него 'Олга Даниловић', што је супер. Сви ми говоре да подсећам на оца на терену: ’Иста тата’. Одговарам: ’Знам’. То је донекле добро, не би било исправно да ми је свеједно, али покушавам да се смирим јер сам доста енергије трошила у току меча. Мени тенис много значи, пре је после пораза било ’ко жив, ко мртав’, а сада је мало боље“, додаје Олга.

Због повреде кука српска тенисерка морала је да преда меч првог кола јуниорског УС опена.

“Растем и даље, постоји празан простор и коска се подигла навише. Предстоји ми две недеље без тениса, после тога би требало све да буде у реду“.

На питање до које висине јој прогнозирају да ће расти, Олга одговара:

“Јој, не волим то питање – кажу до 183-184 центиметра. Не дам да ме мере, нећу да знам колико сам висока, али око 180 сам тренутно“.

Олгин тренер је Татјана Јечменица, која је некада била 72. на свету, а тренутно је највећи фокус на сервису и на ударцима којима се преузима иницијатива.

“Идем за две недеље на фјучерс од 25.000 у Подгорицу. Не могу да издржим да не играм тенис, надам се да ћу санирати повреду. Покушаћу на неколико професионалних турнира, затим идем у Мајами на Оранж боул. Тренирам генерално у Новом Саду, вероватно ћу се ту припремати и за Аустралијан опен, али ништа још није дефинитивно, можда одем и у Шпанију“.

Кондициони тренер и физиотерапеут данас су постали саставни делови тимова врхунских тенисера и тенисерки.

"Идем код доктора Милана Илића, што држи ’Физио Врачар’, диван је човек и помаже ми од шесте године, откад сам први пут имала проблема с коленима. Одлично раде са мном, још не путује са мном, али мислим да ће у скорије време и физиотерапеут почети да путује са мном".

Ове године Олга је искусила сва четири Грен слема, а најјачи утисак оставио је Њујорк.

“УС опен ми се највише допада, нажалост се нећу дуго задржати, као и Ролан Гарос због успеха и титуле у дублу“, закључила је Даниловићева.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глупа питања

07.09.2016 15:54

Какве везе има колико ће расти, ако може играти тенис_ Глупости. Да јој неће порез наплатити. Њено тијело, њен живот, ко има шта с њеним центиметрима. Као да је издржава, па му битно колики ће јој кревет купити? Боже сачувај. Дјевојчице, само напријед. Твоје вријеме долази.

ОДГОВОРИТЕ