УС опен - Херој 9. дана: ''Неуништиви'' Зимоњић на путу ка Слему каријере!

У свету тениса је преко две деценије, професионалац је постао још 1995. године, али га то не спречава да се и даље такмичи на највишем нивоу.

Тенис 07.09.2016 | 13:15
УС опен - Херој 9. дана: ''Неуништиви'' Зимоњић на путу ка Слему каријере!
Његова специјалност је дубл, у ком је са разним партнерима одиграо преко хиљаду мечева – 681 победа, 372 пораза – освојивши на том путу готово све највеће трофеје.

У пару са Данијелом Нестором, Ненад Зимоњић дуго је чинио најбољи дубл планете, а сада је на два корака од комплетирања Грен слема у комбинацији са дамом.

Заједно са Канађанином српског порекла освојио је два Вимблдона и Ролан Гарос, у Аустралији је заустављен у финалу 2010, док на УС Опену никада није отишао даље од четвртине финала.

С друге стране, од сарадње са Еленом Бовином из Русије од 2004. године, па преко комбинација са Кинескињом Сун Тиантиан, Словакињом Катарином Среботник и Самантом Стосур освајао је три од четири највећа турнира у свету тениса – Аустралијан Опен и Ролан Гарос по два пута, а Вимблдон једном.

За разлику од мушког дубла, за комплетирање четири највећа и најважнија трофеја преостало му је да само да тријумфује на теренима Флашинг Медоуза.

Србин, који је четвртог јуна ушао у пету деценију живота, још једном је показао да му није потребно превише времена да се уклопи са новим колегом/колегиницом на терену, пошто је са Јунг Јанг Чан из Тајвана стигао до полуфинала последњег Грен слема сезоне.

Зики и Јунг Јанг су најпре убедљиво елиминисали Американца Скота Липског и Рускињу Алу Кудриавтсеву у осмини финала, препустивши им свега три гема за 47 минута игре (6:1, 6:2), да би потом били бољи од других носилаца за пролаз у полуфинале – Казахстанке Јарославе Шведове и Бруна Соареша из Бразила – после велике борбе и преокрета у трећем сету (1:6, 6:3, 13:11).

Освајач Дејвис Купа са Србијом 2010. и његова партнерка из Тајвана ће за пласман у финале морати да елиминишу Лауру Зигмунд из Немачке и Хрвата Матеа Павића, а окршај парова неносилаца заказан је за 19 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар