УС опен - Ђоковић: Ово је сценарио који сам прижељкивао!

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да му је криво што су му тројица ривала предали мечеве на УС Опену.

Тенис 07.09.2016 | 17:15
УС опен - Ђоковић: Ово је сценарио који сам прижељкивао!
С друге стране, Новак каже да се све одвија приближно сценарију који је прижељкивао јер је успео да се опорави од повреда.

"У овој фази сезоне, узимајући у обзир физичке проблеме које сам имао у последњих месец, месец и по дана, ово је сценарио који сам прижељкивао. С обзиром на то да сам имао доста слободних дана успео сам да се опоравим. Осећам да сам сада близу врхунца и то је оно где сам желео да будем у овом тренутку", рекао је Ђоковић.

Најбољи спортиста света Новак Дјоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства САД, пошто му је Француз Жо-Вилфрид Цонга на крају другог сета предао четвртфинални меч.

Ђоковић је водио с 6:3 и 6:2, у тренутку када му је Француз због повреде левог колена предао меч.

То је била трећа предаја Ђоковићевих противника на УС Опену. Прво му је Чех Јиржи Весели предао меч другог кола без борбе, да би потом у трећем колу Рус Михаил Јужни средином првог сета морао да се повуче због повреде.

"Жао ми је што моји противници нису могли да пруже максимум у тим мечевима. То ми се никада није догодило у каријери. Дошао сам до полуфинала с три предаје. С друге стране драго ми је што сам дошао на само један меч од финала", рекао је Новак.

Најбољи тенисер света у последњих месец и по дана имао је проблем с повредом левог ручног зглоба.

"Како турнир одмиче осећам се све боље. Као што сам рекао, имао сам доста слободног времена и успео сам да се опоравим. Срећан сам што сам близу топ форме", рекао је он.

Ђоковић ће се у полуфиналу последњег Грен слема сезоне састати с Французем Гаелом Монфисом.

"Волим да гледам Гаела како игра тенис. Он је један од ретких играча на туру за чији меч бих сигурно платио да гледам. Веома је харизматичан, игра тенис с осмехом, ужива у тенису, ужива у животу", рекао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар