ЕП - млади: Србија - Ирска 3:2, реакције Срба...

Селектор младе фудбалске репрезентације Томислав Сивић рекао је да је најважније да је његова екипа победила Ирску. Двоструки стрелац у победи над Републиком Ирском верује да је урадио праву ствар повратком у српски клупски фудбал. Један од двојице фудбалера који је из сениорске репрезентације прекомандован у "орлиће" Андрија Живковић каже да је задовољан победом, али да су остале још две утакмице до коначног циља.

Фудбал 07.09.2016 | 08:30
ЕП - млади: Србија - Ирска 3:2, реакције Срба...
Он је додао да је пад концентрације у другом полувремену последица умора.

"Ми смо знали да вечерас морамо да победимо једног неугодног противника. Добро смо почели, контролисали смо игру и имали посед, што је био договор пре утакмице. Међутим, после тог првог гола смо се вратили, покушали да чекамо крај утакмице што је било погрешно", рекао је Сивић новинарима после утакмице.

"На полувремену смо се консолидовали, договорили да променимо неке ствари и то је донело резултат. Код 3:1 смо мислили да ћемо рутински привести меч крају, али смо примили још један несмотрен гол, што је последица умора, јер је тешко играти у пет дана две веома тешке утакмице са играчима који нису у ритму", додао је он.

Млада фудбалска репрезентација Србије победила је данас у Новом Саду Ирску с 3:2 у квалификацијама за Европско првенство 2017. године у Пољској и тако "избила" на друго место Групе два.

Изабраници Томислава Сивића су у осмој утакмици у групи дошли до пете победе, те сада заузимају друго место са 17 бодова, док је Ирска после девет мечева четврта са 12 и нема шансе да избори пласман на Европско првенство.

"Победили смо, циљ смо остварили. Честитам момцима, није лако играти под императивом, али морамо да се навикнемо јер ће и преостале две утакмице бити исте такве", рекао је Сивић.

Новинаре је занимало како објашњава то што је Србија вечерас лако примила два гола.

"Пад концентрације, умор, несмотреност. Чињеница је да је то тако... Један од највећих разлога је умор", рекао је Сивић.

Двоструки стрелац за Србију био је Урош Ђурђевић, а једном се у листу стрелаца уписао Дарко Лазић.

"Изузетно ми је драго због Ђурђевића. Пре 10 дана је почео да тренира с клубом, а наш је капитен. Исто тако, Чаврић је цело лето тражио клуб, није играо. Да не ређам сад... Тешка је ситуација. То су све објективне ствари с којима треба да се суочимо, да направимо резултат, па још ако је могуће и да лепо играмо. Данас смо се определили за три бода, немојте се љутити због тога", навео је селектор Србије.

Србија ће наредну утакмицу играти 7. октобра против Ирске, а четири дана касније дочекаће Словенију.

"Кад су две везане утакмице нама је увек прва лашка, у прву уђемо 100 посто. Сад ћемо морати мало другачије да поставимо... Биће тешко, морамо и тамо на победу. Боља смо екипа. Наш задатак је победа и о томе ћемо да размишљамо наредних месец дана", рекао је Сивић.

Двоструки стрелац у победи над Републиком Ирском верује да је урадио праву ствар повратком у српски клупски фудбал.

Урош Ђурђевић са два гола је допринео "обавезној" победи над Ирцима у Новом Саду (3:2), која је У-21 селекцију Србије одржала на путу ка баражу за Европско првенство у Пољској следеће године.

Када се томе дода да је марљиво радио, ушао у још пар повољних прилика и изборио пенал који је сам реализовао, партији 22-годишњег центарфора у уторак увече тешко је наћи ману.

"Најбитније је да смо победили. Имамо још две утакмице до краја квалификација, које морамо да добијемо да бисмо изборили место у баражу. Добро је што све зависи од нас. Биће тешко у Ирској, али мислим да имамо велике шансе да одемо даље", рекао је Ђурђевић за ТВ Арена спорт, непосредно после утакмице у којој су млади српски фудбалери водили 2:0 и 3:1.

"Орлићи" 7. октобра гостују у Вотерфорду, а четири дана касније у Горњем Милановцу дочекују Словенију.

Тим под вођством Томислава Сивића има два бода више од трећепласиране Словеније, али права трка за бараж води се са другопласиранима из осталих осам група, пошто ће у бараж само четири најуспешније по бодовном учинку (не рачунајући мечеве против "фењераша").

Ђурђевић, који је на У-19 ЕП дао једини гол у финалу против Француске, претходне две и по сезоне је провео у иностранству, да би се у финишу летњег прелазног рока вратио у Србију.

Некадашњи центарфор Рада обукао је црно-бели дрес Партизана, где верује да ће играти много више него у Витесеу (углавном наступао за млади тим) и Палерму.

"Мислим да ми је повратак у српски фудбал добар потез и надам се да ће све бити како треба. Ова два гола Ирцима ће ми доста значити за самопоуздање", поручио је Ђурђевић.

Један од двојице фудбалера који је из сениорске репрезентације прекомандован у "орлиће" Андрија Живковић каже да је задовољан победом, али да су остале још две утакмице до коначног циља.

Фудбалер Бенфике Андрија Живковић првобитно је позван у сениорску репрезентацију код Славољуба Муслина, али је након саветовања са Томиславом Сивићем закључено да ће већу улогу и више простора имати у младој репрезентацији.

Тако је и било.

Због повреде га није било у мечу против Италијана у Вићенци (1:1), али је свој допринос направио играјући по десној страни напада у Новом Саду против младе репрезентације Републике Ирске(3:2).

"Орлићи" су доминирали скоро читав меч и деловало је да ће победа бити и убедљивија, али...

"Мислим да нас је стигао умор. Знали смо да ће ово бити тешка утакмица, у питању је озбиљан противник. Дали смо максимум, на крају се све добро завршило.Задовољни смо са три бода. Морамо да будемо мало агресивнији убудуће...", казао је Живковић након меча.

Србију очекују још "реванш" са Републиком Ирском и са Словенијом. Само победе воде у бараж.

"Могли смо да добијемо меч у Италији, да решимо, али сада се окрећемо другој... Морамо да добијемо, а знамо да нам неће бити лако. Зна се, ми у свакој утакмици идемо на три бода, а тако ће бити и у предстојећим мечевима. Лако смо примили два гола као синоћ...", присетио се он меча сениорских репрезентација Републике Ирске и Србије.

Стрелац другог поготка Дарко Лазић је очекивао бољи меч од себе и својих саиграча.

"Мислим да нисмо одиграли како треба, али битна су три бода. Истина је да смо доминирали, десили се ти мали, повремени падови, примило смо два гола, али победа је победа. Остаје само жал јер смо имали много шанси против Италије, али смо задовољни и са ова четири бода из два меча", казао је Лазић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар