Вујошевић: Кошарка је најбољи лијек за моју болест!

Дугогодишњи тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић и даље има великих здравствених проблема, али додаје да не намерава да напушта кошарку.

Кошарка 07.09.2016 | 09:15
Вујошевић: Кошарка је најбољи лијек за моју болест!
Он је у интервјуу француском листу Л Популер рекао да му је за живот неопходна доза инсулина, али и доза кошарке, а притом је изнео и своје виђење лоше премијерне сезоне у Лиможу, са којим је стигао до осмине финала Еврокупа.

“Здравствено стање ми се погоршало, на моје велико изненађење. Много ме је емотивно коштало то што није било резултатског успеха у првој сезони у Лиможу, као и то што играчи нису прихватили мој начин рада. Моје здравље је постало разлог за бригу у тиму, питали су се да ли ћу моћи да наставим да радим, али се сада осећам боље и два пута недељно идем на дијализу“, рекао је Вујошевић.

Трофејни стручњак је додао да је размишљао о томе да напусти кошарку, али је истакао и да је кошарка најбољи лек.

“Имам дијабетес, а стање се погоршавало јер се нисам у довољној мери био дисциплинован по том питању, тако да ми свакодневно треба доза инсулина да бих преживео, али ми такође треба и доза кошарке. На крају сезоне ће ми бити потребна и трансплантација бубрега“, истакао је Вујошевић.

Потом је говорио о првој сезони у Лиможу, истакао је да је било проблема да се обезбеде појачања после одлазака Алија Траореа и Нобела Бунгу Колоа, који су били плаћени, али су желели да оду из клуба.

“Жеља за резултатским успесима не би смела да се одвоји од жеље да се напорно ради. Волео бих да ми је у тиму остао Лео Вестерман, али је желео да игра Евролигу. У Лиможу нема толико талентованих младих домаћих играча, а то је мој начин рада, да развијам младе играче. Када сам био тренер Партизана француски играчи су сами долазили, а сада када сам у Француској, нема их“, додао је Вујошевић.

На питање шта очекује од следеће сезоне, рекао је да у Србији постоји изрека “колико пара, толико музике“, као и да ће пробати да направи више музике него што ће потрошити новца, уз обећање навијачима Лиможа да ће се радити веома напорно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар