ММФ заказао термин за одобравање кредита

Извршни одбор директора Међународног монетарног фонда заказао је сједницу на којој ће разматрати нови, повољнији кредитни аранжман за Босну и Херцеговину тежак милијарду и 75 милиона марака.

Босна и Херцеговина 05.09.2016 | 21:47
ММФ заказао термин за одобравање кредита
Како наводи Аваз.ба одлука о кредиту биће донесена 7. септембра, а ријеч је о, како се наводи, продуженом аранжману из посебног фонда.

Као што је познато, нови зајам креиран је тако да превише не оптерети буџете у будућности. Ради се о кредиту с каматом од 1,05 одсто и грејс периодом од четири године, док је отплатни период шест година.

Заузврат, власти у БиХ обећале су ММФ сет опсежних реформи у чијем су жаришту оне структуралне природе које би требало да омогуће снажнији замах приватном сектору.

С друге стране наводе да је, упркос чињеници да су услови испуњени, било разговора у оквиру међународне заједнице да се одобравање аранжмана одгоди због заказивања референдума у Републици Српској.

Раније су страни фактори одлучили да дјелују координисано те да ни ММФ ни друге финансијске институције неће давати новац ако не буде генералног провођења реформи.

(Аваз.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дипл инг

05.09.2016 20:12

ММФ је најјаце орузје оних који зеле да нас потпумо унисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој ти

05.09.2016 21:53

А ко је тјерао људе да узимају кредите од ММФа? Нормално да це бити најјаце орузје, када дрзава стално у минусу, никада да будзет буде у плусу.

Name

Драган

05.09.2016 21:04

Ето видите да ММФ подржава ову власт, и да ови раде све по нструкцијама ММФ-а. Све остало је представа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банкар

05.09.2016 22:34

Недајте им паре!

ОДГОВОРИТЕ