Изношење завршних ријеч у фебруару?

Одбрана генерала Ратка Младића затражила је од чланова Судског вијећа Трибунала у Хагу да завршне ријечи у том случају буду одржане у фебруару сљедеће године.

Република Српска 05.09.2016 | 21:21
Изношење завршних ријеч у фебруару?
У захтјеву одбране, који су потписали браниоци Бранко Лукић и Миодраг Стојановић, тражи се да рок за подношење писаних завршних поднесака буде 12. јануар 2017. године, а да завршне ријечи буду пет недјеља касније.

Одбрана је навела да не може да до 3. октобра, што су раније судије одредиле као оквирни рок, поднесе завршни писани поднесак.

Продужетак рокова, како сматра одбрана, не би “успорило укупан поступак”, и било би у интересу правде да се одбрани омогући “правична и разумна прилика да своје дужности обави на професионалан начин, имајући у виду њене изузетно ограничене ресурсе”.

Крајем августа, одбрана Младића је затражила од судског вијећа и да поново размотри одлуку о окончању доказног поступка одбране, или да му пак дозволи да уложи жалбу на ту одлуку.

Судско вијеће са судијом Алфонсом Оријеом окончало је доказни поступак одбране Младића 16. августа, иако су се браниоци томе противили, указујући да пред суд могу извести још тројицу свједока.

(Срна)